стрічка

На Горохівщині садівники вирощують два гектари персиків

11 Серпня 2020, 09:00
1783

У рамках проєкту «Успіх в дії»  фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості разом із безробітними особами, які зареєстровані на обліку, відвідали персиковий сад, розташований у селі Ковбань Горохівського району.

Про це повідомляє Горохівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

Господарі Іван Грушковський та Сергій Шевчук провели цікаву екскурсію своїм садом, площею у два гектари. Пан Іван розповідає, що садівництвом почав займатися давно. Перебуваючи на заробітках у Польщі, зміг для себе перейняти багато досвіду. Був активним учасником різних тренінгів, завдяки яким знайшов однодумців та разом із ними реалізували спільні задуми.

Читайте також: На Горохівщині заплодоносили персики

Персиковий сад заклали восени 2017 року. Своїми руками виростили насіннєвим способом підщепи з морозостійкого маньчжурського персика, а на її основі – саджанці, які прекрасно прижилися. Для підщепи обрали саме цей персик, бо він витримує температурний режим від -45 до +50 °C.

Сьогодні в саду росте 15 сортів персиків ранньої, середньої й пізньої спілості. Плоди мають попит, бо вони вирощені на нашій рідній землі, смачніші й соковитіші, ніж ті, що привезені з-за кордону. Окрім цього, господарі займаються вирощуванням саджанців яблук, вишень, черешень та персиків на маньчжурській підщепі під замовлення.

Читайте також: На Волині заклали перший персиковий сад

Своєю чергою, фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості надали інформацію щодо послуг служби зайнятості та організацію тимчасових і громадських робіт, що може допомогти господарям в із роботою в саду.





Читайте також: На Волині заклали перший персиковий сад
 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024