стрічка

Волинська чорниця додала бюджетам 2,6 мільйона гривень надходжень

10 Серпня 2020, 10:33
890

На Волині заготівельники чорниці сплатили до бюджетів усіх рівнів 2,6 мільйона гривень податкових платежів. 

Про це повідомили у секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби у Волинській області.

З цієї суми 1,5 мільйона гривень – це сплачена рента за спецвикористання лісових ресурсів, ще 1,1 мільйона гривень – податок на доходи фізичних осіб, який учасники заготівельного бізнесу зобов’язанні нараховувати та сплачувати при розрахунку з громадянами за зібрану ягоду. 

Наразі в області є позитивна динаміка сплати ренти за спецвикористання лісових ресурсів при заготівлі ягід, оскільки отримані представниками підприємництва ліміти на понад півтисячі тонн перевищують торішні показники. 

«Додаткові надходження, які Волинь щороку залучає до бюджетів у ягідно-грибний сезон, дозволяє громадам планувати витрати на найбільш актуальні питання життєдіяльності. Тож просимо лідерів територіальних громад уважно аналізувати діяльність підприємців, які працюють на підзвітних територіях. Наше спільне завдання з органами місцевого самоврядування – забезпечити режим максимального сприяння і підтримки тих підприємців, котрі чесно сплачують податки», – наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.  

Очільниця волинських податківців запевнила, що зі свого боку фахівці ДПС активно працюють у складі спеціальних комісій при райдержадміністраціях та мобільних груп, що здійснюють постійний моніторинг процесу заготівлі – від збору до зберігання, перероблення та експорту дарів лісу. 

Нагадаємо, що з 2020-го року діють нові, збільшені на 4 відсотки, ставки рентної плати за здійснення побічних лісових користувань, заготівлю другорядних лісових матеріалів та використання корисних властивостей лісів. Повна інформація – за посиланням.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024