стрічка

На Володимирщині релігійна громада вирішила перейти до ПЦУ

10 Серпня 2020, 17:10
Під час зборів 1130
Під час зборів

У селі Галинівка Володимир-Волинського району відбулися збори громади, на яких вирішували, чи переходити релігійній громаді з УПЦ (МП) до ПЦУ.

Як розповідають мешканці села, на зборах у суботу, 9 серпня, рішення про перехід підтримала більшість жителів, особливо після звістки про те, що настоятель місцевого храму отець Олексій Шаран (УПЦ) привітав Путіна з Днем ангела у фейсбуці. Про це повідомляє Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України.

У результаті зборів, які відбулися біля храму, громада вирішила перейти до ПЦУ. Згодом повинні виготовити всі необхідні документи для реєстрації релігійної громади.
Також віряни, які вирішили змінити свою юрисдикцію на користь Православної Церкви України, попросили протоієрея Сергія Місана, який того дня був присутній від єпархії, провести богослужіння на церковному подвір’ї.

Читайте також: Володимирського священника, який привітав Путіна з іменинами, внесли в базу «Миротворець»

Нагадаємо, Олексій Шаран привітав Путіна з іменинами у фейсбуці. Згодом священник на своїй особистій фейсбук-сторінці опублікував текст спростування, у якому ішлося про його особисту помилку та невміння користуватися соцмережами.

Нагадаємо, після розголосу жителі села Галинівка Володимир-Волинського району замкнули на замок храм преподобного Сергія Радонежського.

Читайте також: Володимирський священник привітав Путіна з іменинами, – соцмережі






Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024