стрічка

Інклюзивно-ресурсний центр на Кореччині продовжують ремонтувати

09 Серпня 2020, 12:03
1987

Уже понад рік діє Корецький інклюзивно-ресурсний центр – заклад, покликаний забезпечити реалізацію права дітей з особливими освітніми потребами на рівний доступ здобуття повноцінної освіти.

4 серпня у закладі побували голова Корецької районної ради Ігор Хоменчук та голови постійних комісій райради Надія Баланчик та Олександр Кіселик.

З діяльністю ІРЦ та його колективом познайомилась директорка Ніна Дець. Основним завданням центру є комплексне вивчення особливостей та потреб кожної дитини, консультування батьків, педагогів і корекційних спеціалістів шкіл, дитсадочків, безпосередньо корекційна робота з вихованцями закладу. З цим успішно справляються четверо педагогічних працівників: дефектологиня Оксана Павловська, реабілітологиня Раїса Кучерук, дві практичні психологині Юлія Копель та Аліна Тарарова. Веденням ділової документації займається Оксана Малевич, а за дотриманням чистоти і порядку в закладі стежить Ольга Бармак.

З районного бюджету виділили близько 250 тис. грн на утримання ІРЦ (54 тис. грн) та оплату праці технічних працівників (196 тис. грн). Додатково на оплату праці за виконання  ремонтних робіт на сесії районної ради з місцевого бюджету виділили 167, 9 тис. грн.

Нині в ІРЦ облаштовані зал, два кабінети та внутрішня вбиральня, надворі встановили пандус, облицювали зовнішній фасад будівлі, замінили покрівлю та упорядкували прилеглу територію. Тривають ремонтні роботи у кабінеті психологів, потребують ремонту кабінет реабілітолога та ресурсна кімната. Приміщення центру обладнане системою відеоспостереження. Для закладу придбали комп’ютерну техніку, мультимедійну дошку, дидактичні матеріали, меблі, терапевтичний сухий басейн, обладнання для занять з піскотерапії та інші корекційні матеріали.

З 31 липня інклюзивно-ресурсний центр відновив свою роботу після карантину. У закладі є необхідна кількість засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та мийних засобів. Тож згідно з графіком фахівці приймають діток для проведення комплексної оцінки.

«Створення інклюзивно-ресурсного центру продиктоване запитом суспільства на надання конкрених послуг. Завдяки його керівнику та колективу, їх професійному ставленню до роботи, завзяттю, любові та відданості справі позитивні результати очевидні. Оглянувши та ознайомившись з роботою закладу, ми з головами постійних комісій райради в черговий раз пересвідчилися в цьому. Щира подяка працівникам за роботу. У свою чергу надалі ми будемо продовжувати допомагати в їх розвитку», – запевнив Ігор Федоровичх

Також цього дня, реагуючи на звернення педагогічного та батьківського колективів Новокорецької ЗШ І-ІІІ ст., голова райради з головами постійних комісій оглянули футбольний майданчик біля школи.

За 12 років синтетичне покриття футбольного поля стало зовсім непридатним для експлуатації та потребує заміни.

«На найближчих засіданнях постійних комісій ми будемо розглядати це питання і намагатимемось вирішити його позитивно», – зазначив голова районної ради.

Читайте також: Учням у «спортивному селі» на Рівненщині придбали м ’ячі та спортивне взуття

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром