стрічка

Вараш: за їзду у стані наркотичного сп'яніння водій заплатить 20 тисяч гривень штрафу

03 Серпня 2020, 13:29
823

У Кузнецовського міському суді розглядали справу, що надійшла від управління Нацполіції, щодо водія автомобіля Skoda Superb. 

Бувши притягнутим до відповідальності за нетверезе водіння, 31 травня на мікрорайоні Будівельників 71-Б, 29/1, 17, він знову керував автомобілем з явними ознаками наркотичного сп`яніння. Про це йдеться у матеріалах справи у Єдиному реєстрі судових рішень. 

Попри те, що від проходження медичного огляду на визначення стану алкогольного сп`яніння на місці зупинки та у медзакладі чоловік відмовився в присутності двох свідків, зафіксували явні ознаки нетверезості: поведінка, що не відповідає обставинам, дуже розширені зіниці, які не реагували на світло, сповільненість ходи та мови. Крім того, він мав при собі сльозогінний спецзасіб «Терен-4М», призначений для користування тільки правоохоронцям. 

Оскільки, водій на судове засідання не з'явився, справу розглядали без його присутності.  Розглянувши усі матеріали справи та врахувавши обставини вчинення правопорушення, у суді вирішили визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 130 та ч. 1 ст. 195-4 КУпАП.

Водієві присудили штраф у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20,4 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки. Спецзасіб «Терен 4М» теж вирішили конфіскувати. Крім того, порушник заплатить 420 гривень судового збору. 

Читайте також: Водії, які не пропускатимуть «швидку» можуть отримати підвищені штрафи

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024