Судили водійку, яка на Любомльщині кермувала автомобілем напідпитку

Судили водійку, яка на Любомльщині кермувала автомобілем напідпитку

02 Серпня 2020, 15:55

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений Любомльським відділом поліції протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за кермування автомобілем напідпитку.

Про це йдеться в постанові суду від 16 липня.

 Жінка 13 травня о 3:21 по вулиці Центральній в селі Вишнів в порушення п.2.9.а. Правил дорожнього руху керувала автомобілем «Рено» в стані алкогольного сп`яніння, чим вчинила правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Під час розгляду протоколу порушниця вину у вчиненому визнала повністю, подала письмові пояснення з додатками. Провадження в справі просила закрити на підставі ст.22 КУпАП.

Читайте також: «Я буду згадувати вас хорошим словом», – на Любомльщині п'яний водій пропонував хабар патрульним.ВІДЕО

Винність водійки у вчиненні правопорушення повністю доводиться її особистими поясненнями в суді та матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, результатом тесту (вміст алкоголю становив 1,26 % проміле).

Згідно зі ст.22 КУпАП при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

Надані жінкою характеристики, свідоцтва про народження дітей, довідки про склад сім`ї, свідоцтво про смерть чоловіка через положення ст.34 КУпАП розцінюються як обставини, що пом`якшують відповідальність, однак не дають достатніх підстав для звільнення від адміністративної відповідальності. Як і пом`якшення стягнення при його безальтернативності за адміністративне правопорушення, яке за своїм характером є грубим суспільно небезпечним проступком в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та є небезпечним як для самої порушниці, так і для інших учасників дорожнього руху.

Враховуючи характер правопорушення та особу порушниці, стягнення на неї слід накласти у вигляді штрафу з позбавленням права керування.

У суді визнали жінку винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, і наклали на неї стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10,2 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном один рік. Також доведеться сплатити в користь держави 420 гривень судового збору.

Читайте також: За тиждень на Любомльщині піймали 11 п'яних водіїв