стрічка

Судили водійку, яка на Любомльщині кермувала автомобілем напідпитку

02 Серпня 2020, 15:55
Судили водійку, яка на Любомльщині кермувала автомобілем напідпитку 993
Судили водійку, яка на Любомльщині кермувала автомобілем напідпитку

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений Любомльським відділом поліції протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за кермування автомобілем напідпитку.

Про це йдеться в постанові суду від 16 липня.

 Жінка 13 травня о 3:21 по вулиці Центральній в селі Вишнів в порушення п.2.9.а. Правил дорожнього руху керувала автомобілем «Рено» в стані алкогольного сп`яніння, чим вчинила правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Під час розгляду протоколу порушниця вину у вчиненому визнала повністю, подала письмові пояснення з додатками. Провадження в справі просила закрити на підставі ст.22 КУпАП.

Читайте також: «Я буду згадувати вас хорошим словом», – на Любомльщині п'яний водій пропонував хабар патрульним.ВІДЕО

Винність водійки у вчиненні правопорушення повністю доводиться її особистими поясненнями в суді та матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, результатом тесту (вміст алкоголю становив 1,26 % проміле).

Згідно зі ст.22 КУпАП при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

Надані жінкою характеристики, свідоцтва про народження дітей, довідки про склад сім`ї, свідоцтво про смерть чоловіка через положення ст.34 КУпАП розцінюються як обставини, що пом`якшують відповідальність, однак не дають достатніх підстав для звільнення від адміністративної відповідальності. Як і пом`якшення стягнення при його безальтернативності за адміністративне правопорушення, яке за своїм характером є грубим суспільно небезпечним проступком в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та є небезпечним як для самої порушниці, так і для інших учасників дорожнього руху.

Враховуючи характер правопорушення та особу порушниці, стягнення на неї слід накласти у вигляді штрафу з позбавленням права керування.

У суді визнали жінку винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, і наклали на неї стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10,2 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном один рік. Також доведеться сплатити в користь держави 420 гривень судового збору.

Читайте також: За тиждень на Любомльщині піймали 11 п'яних водіїв

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024