стрічка

На «Ягодині» вилучили приховане медичне обладнання на два мільйони гривень

30 Липня 2020, 12:00
На «Ягодині» вилучили приховане медичне обладнання 933
На «Ягодині» вилучили приховане медичне обладнання

На митному посту «Ягодин» виявили незадеклароване лазерне медичне обладнання загальною вартістю  майже два мільйони гривень.

Про це повідомляють у пресслужбі Волинської митниці Держмитслужби.

18 липня прямуючи з Республіки Польща в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України.

До митного контролю митному органу подали товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщується «збірний вантаж», який був у користуванні загальною вартістю 12,1 тисячі євро.

В результаті повного митного огляду транспортного засобу, виявили незадеклароване лазерне медичне обладнання торгової марки «Light Sheer DESIRE Lumenis» та відповідно до експертного висновку визначили вартість вказаного товару, що становить 1,97 мільйона гривень.

Таким чином, директор фірми отримувача намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацію прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Читайте також: Через «Ягодин» незаконно везли батарейок на понад 1,3 мільйона гривень





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024