стрічка

У Володимирі-Волинському пам'ятники одягнули у святкові шати. ФОТО

26 Липня 2020, 14:10
1042

У Володимирі-Волинському пам’ятники Данилу Галицькому, Володимиру Великому та Тарасу Шевченку одягли у вбрання з логотипом міста.

Поштовхом до реалізації ідеї стало відзначення найважливішого для володимирчан свята – Дня міста. У рамках артперфоманс «Княжі шати» три пам’ятники одягли у нове вбрання, в якому вони пробудуть щонайменше два дні, розповідають у міській раді.

Реалізували задум фактично за тиждень – разом збиралися та креативили над одягом працівники магазину «Тюль de Luxe» разом з його власницею Катериною Охримчук.  Процес був нелегким, адже з пам’ятниками важко працювати – потрібно було вгадати, щоб вбрання гарно сиділо. Якщо Тарасу Шевченку робили заміри, то для Володимира Великого майстри шили «на око».

«Робота нова, виконували її вперше, але працювали із захопленням», – каже  Катерина Охримчук.

Загалом на пошиття шат пішло більше ніж 9 метрів тканини, а до пошиття долучилися чотири майстрині, говорить жінка і додає, що на ідею відреагувала з ентузіазмом.

Найпершим шати одягнув пам’ятник Данилу Галицькому, а згодом нове вбрання з’явилося і в Кобзаря. Найскладнішим виявився процес одягання Володимира Великого – довелося залучати спецтехніку, щоб підняти людей з одягом.

Мета такої акції – збереження українських цінностей та популяризація серед молоді логотипу міста.

Нагадаємо, сьогодні у Володимирі святкують День міста, яке цьогоріч відбудеться в онлайн-форматі. 









Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024