стрічка

Як працює реконструйована амбулаторія у Луцькому районі

15 Липня 2020, 15:05
Як працює реконструйована амбулаторія у Піддубцях 1342
Як працює реконструйована амбулаторія у Піддубцях

Інфраструктура села Піддубці Луцького району покращилась завдяки реконструкції місцевого ФАПу під приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Про це йдеться на сторінці Волинської обласної державної адміністрації у фейсбуці.

Як розповіла очільнику області головна лікарка Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк, на сьогодні реконструйована амбулаторія забезпечена медичним обладнанням на 98 %, не вистачає лише сечового аналізатора, який планують купити за кошти Національної служби здоров’я України. Працює в закладі 9 штатних працівників.

Щодо фінансування медзакладу, то кошти йдуть напряму з НСЗУ відповідно до укладених декларацій із сімейними лікарями. В медзакладі наразі працює два сімейних лікаря, з якими укладено близько чотирьох тисяч декларацій. На одного лікаря Національна служба здоров’я України сплачує орієнтовно 100 тисяч гривень. Відповідно, Піддубцівська амбулаторія на сьогодні отримує близько 200 тисяч гривень щомісяця.

Ці кошти розподіляються наступним чином: 20 % йде на адміністрування, не менше 15-ти % повинно спрямовуватися на розвиток закладу, решта – на заробітну плату працівників. Увесь розподіл відбувається згідно колективного договору та узгоджується з лікарями.

До слова, в амбулаторію планують взяти на роботу ще третього сімейного лікаря, бо радіус обслуговування дільниці – 15 кілометрів, зокрема в амбулаторії обслуговуються сусідні села Романів, Борохів, Ботин.

Довідково: Реконструкція приміщення ФАПу здійснювалася в рамках проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Це спільний проект Міністерства охорони здоров’я України і Світового банку, на реалізацію якого затрачено кошти у сумі 4,6 мільйонів гривень. Площа реконструкції приміщення – 247,2 кв.м




Читайте також: На Волині починають проєкт підтримки дітей, яких через карантин повернули з інтернатів у родини

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024