стрічка

Сергій Жадан у Луцьку презентує дві нові книги

14 Липня 2020, 10:15
Сергій Жадан 1118
Сергій Жадан

У Луцьку відбудеться творчий вечір відомого українського письменника Сергія Жадана в рамках дофестивальних заходів «Фронтери».

Зустріч запланували на неділю, 19 липня. Відбудеться вона в Гармидер ангар-stage (вул. Залізнична, 9). Початок о 16:00.

Навесні у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ вийшло дві книги Сергія Жадана – поетична збірка «Список кораблів» та п’єса «Хлібне перемир’я».

«Список кораблів» це шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими наповнюються весняні сутінки. «Список кораблів» – це список тих, хто пішов, але кого не можна забути. Список імен, які супроводжують тебе протягом життя. Список міст, де на тебе завжди чекають. Мабуть, найінтимніша і найболючіша книга автора.

Події п’єси «Хлібне перемир’я» відбуваються влітку 2014 року. Історія однієї смерті поступово перетворюється на історію цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних слів і трагічних сенсів, поєднувати які так досконало вміє Сергій Жадан. Війна триває, і жодне перемир’я не здатне загоїти завданих ран: вони й далі нитимуть, назавжди змінюючи життя людей, які зовсім не збиралися воювати.

До Луцька автор завітає в рамках дофестивальних заходів III Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера». У програмі виступу – монологи, поетичні читання, питання-відповіді, автограф- та фотосесія. Книги можна буде придбати під час зустрічі.

Захід відбудеться в Гармидер ангар-stage, однак, у зв’язку з обмеженнями, які діють під час карантину, кількість місць – обмежена і потрапити можна лише за попередньою реєстрацією: cutt.ly/TpFhDOv.

Дрес-код: маски.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024