стрічка

Уродженцю Любешівщини посмертно надали звання Героя України

13 Липня 2020, 16:44
Тарас Матвіїв 1000
Тарас Матвіїв

Президент Володимир Зеленський надав посмертно звання Героя України уродженцю Любешівського району молодшому  лейтенанту  Тарасу Матвієву.

Відповідний указ очільник держави підписав 13 липня – повідомляють на сайті Президента України.

Звання Героя, зазначається в повідомленні,  надали любешівчанину за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

Читайте також: Рятуючи побратимів, на Донбасі загинув уродженець Любешівщини

«Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою», – говорить Володимир Зеленський. 

Поховають воїна-героя в середу, 15 липня.

Нагадаємо, молодший лейтенант Тарас Матвіїв загинув увечері 10 липня біля села Троїцьке Попаснянського району Луганської області.

Ініціювали процедуру подання на відзначення молодшого лейтенанта Тараса Матвієва  званням Героя України командування частини 24-ої окремої механізованої бригади ЗСУ та його побратими.

 

Читайте також: Любешівська поетеса написала вірш-реквієм на загибель земляка

Коментар