стрічка

На Рівненщині вперше проводять заняття в медіашколі для дітей та підлітків

12 Липня 2020, 08:18
1306

Вперше в Гощі розпочалось навчання для дітей та підлітків у проєкті «МЕДІА-ШКОЛА ПРЯМУЄ В ГРОМАДИ».

Про це йдеться на сайті ЧаРівного.

На першу зустріч знайомства разом зі своїми батьками прийшло 17 дітей. Перше заняття провели в інтерактивному режимі: знайомились, спілкувались, проводили інтерв'ю та розповідали про цікавих людей та місця свого краю.

Режисерка проєкту Руслана Броновицька розповіла про безпеку у соціальних мережах, поширення неправдивої інформації, особисті дані.

«Безпека в інтернеті – це важлива частина роботи кожного блогера чи журналіста. Мобільні телефони, планшетні комп'ютери та соціальні мережі – все це невід'ємні складові сучасного суспільства. Необхідно дотримуватися елементарних принципів безпеки, щоб сучасний тип спілкування дарував тільки важливі і корисні знання. Додамо, що ця ідея – це продовження проєкту «Культурно-мистецька медіа-школа для дітей та підлітків», який реалізовується за підтримки Українського культурного фонду».

За словами керівниці проєкту Олени Семенович, навчання – це літній творчий інтенсив, який спрямований показати розвиток культури в ОТГ та їх туристичні родзинки, а також дасть поштовх та мотивацію дітям у зацікавленні культурним життям своїх міст.

«Культурно-мистецька медіа-школа для дітей та підлітків» – це експрес-курс, який навчить створювати якісний відеоконтент, який мотивує до отримання професійних знань з відеовиробництва. Більше того, ми розповідатимемо нашим учням про історичні місця, відомих людей нашого краю, культурне життя міста Рівного, Дубенського та Гощанського районів. Це буде низка теоретичних та практичних занять, кінцевою метою яких є створення відеороликів, сюжетів та відеоблогів за участю дітей-учасників проєкту. Тематика сюжетів – знакові для міста Рівного культурно-мистецькі події, фестивалі, інтерв’ю з митцями», - розповідає авторка та керівниця проєкту Олена Семенович.

Навчання триватиме 2 місяці.

Відеороботи випускників можна побачити на ютуб каналі MEDIA.




 

Читайте також: Підлітків Рівненщини запрошують до участі в проєкті «Осінь на Плутоні»

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром