стрічка

Луцькрада відмовила в оренді земельної ділянки під Центральним ринком

11 Липня 2020, 15:10
Центральний ринок, Луцьк 943
Центральний ринок, Луцьк

Депутати Луцької міської ради розглянули питання «Про відмову Волинській облспоживспілці у наданні на умовах оренди земельної ділянки для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1.

Про це йдеться на сайті установи.

Документ внесений на розгляд постійною комісією міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру. Голова комісії Олександр Козлюк зауважив, що надійшла заява від Волинської облспоживспілки про поновлення договору оренди земельної ділянки під Центральним ринком. Однак, на попередній сесії депутати прийняли рішення про поділ цієї ділянки на чотири, і нині документи перебувають на реєстрації. За його словами, тому й підготували проєкт рішення про відмову.

В ході обговорення цього питання депутат Ігор Поліщук зауважив, що уже підприємці з правої частини Центрального ринку почали самостійно вивозити торгові павільйони. За його словами, на частині земельної ділянки є об’єкти нерухомості, які зареєстровані. Зокрема, це центральний павільйон, де реалізовують харчові продукти, вбиральні, кафе та електропідстанція. Тож до затвердження концепції перед павільйоном можна буде встановити ряди у середньовічному стилі та продавати сувеніри, вироби ручної роботи, цікаві харчові продукти.

Ігор Поліщук додав, що оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу концепцію розвитку території, прилеглої до Луцького замку. Архітектурний конкурс проводиться у два тури. На перший тур конкурсу було подано 19 конкурсних проєктів з усієї України. За результатами оцінювання професійним журі, до ІІ туру перейшло 6 конкурсних проєктів.

20 липня 2020 завершується ІІ тур конкурсу, після чого всі роботу будуть обов’язково виставлені для громадського обговорення на вулиці Лесі Українки та офіційному сайті Луцької міської ради.

До того, поки визначать, як облаштувати прилеглу територію до Луцького замку, на лівій частині Центрального ринку, звільненій від торгових павільйонів, облаштують парковку для автомобілів та мобільний кінотеатр.

Депутат Алла Надточій поцікавилась доїздом до Нового ринку. Перший заступник міського голови Григорій Недопад повідомив, що уже змінили рух частини автобусних та тролейбусних маршрутів, аби вони курсували повз Новий ринок. Також ведуться перемовини з Волинською облдержадміністрацією щодо зміни руху приміських маршрутів. Зокрема, розглядається, що автобуси з населених пунктів з Львівського, Володимирського та Ковельського напрямків матимуть кінцеву зупинку чи проїжджатимуть повз цей ринок. 

Свої думки з цього питання висловили й депутати Павло Данильчук, Микола Дендіберін та Сергій Була.

Зрештою, обранці громади вирішили відмовити Волинській облспоживспілці у наданні на умовах оренди земельної ділянки комунальної власності на вул. Глушець, 1 площею 2,2 га.

 

Коментар