стрічка

Фермери на Турійщині взялися знищувати борщівник Сосновського

11 Липня 2020, 14:53
1137

Борщівник Сосновського – отруйна багаторічна рослина, належить до інтродукованих в Україну, вважається карантинною рослиною, трапляється майже по всій території.

У краї очільники кількох сільгосппідприємств почали власними силами знищувати цю небезпечну рослину. Про це інформують на сайті Турійської райдержадміністрації.

У Турійському районі голова сільськогосподарського виробничого кооперативу «Дружба» Петро Камельчук власними силами розпочав роботу зі знищення борщівника Сосновського на узбіччях доріг Т 03-09, Т 03-11, які пролягають по території його господарства.

Також на території Маковичівської сільської ради голова Євген Заславський разом з місцевим населенням та за сприянням кооперативу «Слава», провели значний обсяг робіт зі знищення борщівника в селах Маковичі, Осекрів, Серкизів, Мочулки.

«Слід зауважити, що на сьогодні це вже не проблема окремо взятого району чи його керівництва, а це проблема нас з вами. Особливо тих людей, які є власниками земель, де росте борщівник», – йдеться у повідомленні.

З небезпечною рослиною боротися на власних угіддях досить легко. Оскільки розмножується борщівник тільки за допомогою насіння, слід не допускати появи квітконосів. Пам'ятайте, що навіть на скошеній рослині насіння має здатність дозрівати.

Борщівник на обійсті викопують (тільки в щільному одязі і в гумових рукавичках). Викопування товстих коренів добре допомагає в знешкодженні рослин на городі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024