стрічка

Обласний бюджет отримав субвенцію з районів: на що використають гроші

11 Липня 2020, 10:10
846

До обласного бюджету передали інші субвенції з місцевих бюджетів загальним обсягом 205,4 тисячі гривень.

Депутати погодили проєкт розпорядження голови ОДА «Про  внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік» під час постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, йдеться на сайті Волиньради.

Кошти спрямують на співфінансування капітального ремонту амбулаторії загальної практики сімейної медицини (40 тисяч гривень) та на придбання телемедичного обладнання для амбулаторій (154 тисячі гривень), співфінансування субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» (11,4 тисячі гривень), що здійснюються коштом  відповідних субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.

Зокрема передали субвенції:

  1. з бюджету Торчинської селищної об’єднаної територіальної громади на співфінансування придбання телемедичного обладнання для амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селищі Торчин (11 тисяч гривень) та в селі Білосток Луцького району (11 тисяч гривень);
  2. з бюджету Привітненської сільської об’єднаної територіальної громади на співфінансування придбання телемедичного обладнання для амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Привітне Локачинського району (11 тисяч гривень);
  3. з Камінь-Каширського районного бюджету загальним обсягом 77 тисяч гривень, з них на співфінансування придбання телемедичного обладнання для амбулаторій загальної практики сімейної медицини в: селі Карасин (11 тисяч гривень), селі Сошичне (11 тисяч гривень), селі Черче (11 тисяч гривень), селі Пнівне (11 тисяч гривень), селі Бузаки (11 тисяч гривень), в селі Хотешів (11 тисяч гривень), селі Тоболи (11 тисяч гривень) Камінь-Каширського району;
  4. з бюджету Липинської сільської об’єднаної територіальної громади на співфінансування придбання телемедичного обладнання для амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Липини Луцького району (11 тисяч гривень);
  5. з бюджету Прилісненської сільської об’єднаної територіальної громади на співфінансування придбання телемедичного обладнання для амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Прилісне Маневицького району (11 тисяч гривень);
  6. з бюджету Дубівської сільської об’єднаної територіальної громади на співфінансування придбання телемедичного обладнання для амбулаторій загальної практики сімейної медицини в селі Дубове (11 тисяч гривень) та селі Облапи Ковельського району (11 тисяч гривень);
  7. з Маневицького районного бюджету на співфінансування капітального ремонту покрівлі Старочорторийської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул.Сокола, 103 у селі Старий Чорторийськ Маневицького району (40 тисяч гривень).

За рішенням Камінь-Каширської районної ради від 16 червня 2020 року №46/2 «Про внесення змін до рішення районної ради від 18 грудня 2019 року № 41/4 «Про районний бюджет на 2020 рік» частково зменшується обсяг субвенції з районного бюджету обласному бюджету на співфінансування об’єкта «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів в селі Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області – нове будівництво» на суму 210 тисяч гривень. Проєкт реалізують у поточному році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (12,2 мільйона гривень).

Проєктно-кошторисна вартість об’єкта становить 117,7 мільйона гривень, залишкова кошторисна вартість на 1 січня цього року – 117,1 мільйона гривень. Залишок коштів співфінансування в обласному бюджеті по цьому об’єкту становить 1,1 мільйона гривень, додаткова потреба – 210 тисяч гривень.

Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський поцікавився, чи не будуть Камінь-Каширські депутати просити компенсувати цю суму за рахунок обласного бюджету. Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк каже, що в районі є об'єктивні потреби спрямувати свої кошти на інші видатки, але до співфінансування будівництва стобихівської школи там ще повернуться.

Відповідні зміни до бюджетних призначень пропонують провести замовнику робіт – департаменту інфраструктури облдержадміністрації.

Крім того, цим же розпорядженням, передбачено  бюджетні призначення управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації на співфінансування субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Ці асигнування відбуваються за рахунок субвенції з бюджету Вишнівської сільської об’єднаної територіальної громади обсягом 11,4 тисячі гривень.

За зверненням департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації пропонують перерозподілити між місцевими бюджетами невикористаний за 6 місяців 2020 року залишок субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Додаткові кошти обсягом 258,3 тисячі гривень спрямують бюджетам Камінь-Каширського, Маневицького, Любешівського районів та бюджету міста Луцька внаслідок економії, що утворилась по інших місцевих бюджетах.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024