стрічка

Волинська служба зайнятості виплатила 48 мільйонів на підтримку бізнесу

10 Липня 2020, 17:40
1258

Карантин кинув виклик практично всім сферам життя країни.Тоді, як бізнес скорочував свою діяльність, а працівники залишалися майже без роботи і засобів для існування, державна служба зайнятості спільно з Кабінетом Міністрів України напрацювала алгоритм протистояння пандемії.

Повідомляє відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості.

«Частина нашої активної роботи сьогодні – підтримка шляхом надання допомоги по частковому безробіттю тих роботодавців та ФОПів без найманих працівників, які зупинили чи скоротили свою діяльність на період карантину. Пандемія змінила правила життя, тож, відповідно, відчутні корективи й у роботі бізнесу. Спільними зусиллями ми підтримуємо підприємців та роботодавців, допомагаємо зберегти найцінніше – працівників – та дати можливість людям бути офіційно працевлаштованими, отримувати допомогу і в такий спосіб перечекати період карантину», – зазначив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

На початок липня Волинська обласна служба зайнятості отримала 8 919 пакетів документів на отримання допомоги по частковому безробіттю. Із них 7 283 пакети – від фізичних осіб-підприємців без найманих працівників, 1 636 – від роботодавців.

Фахівці Волинського ОЦЗ ухвалили 6 241 позитивне рішення, яким передбачена виплата допомоги по частковому безробіттю для 12 443 осіб. Кошторис видатків Волинського обласного центру зайнятості на 2020 рік передбачає 108 мільйонів гривень на підтримку бізнесу на період карантину. Вже профінансували 54,8 мільйона гривень, із них виплатили 48 мільйонів.

Комерційний директор ТОПового ринкоутворювального підприємства ТОВ «КРОМБЕРГ ЕНД ШУБЕРТ УКРАЇНА ЛУ» Олександр Шаварський дякує службі зайнятості за підтримку.

«Приємно, що саме наше підприємство та саме наша область стали одними з перших в Україні в реалізації цієї програми. Яскравий приклад цивілізованого принципу підтримки економіки (збереження робочих місць) через механізм державного страхування. Kromberg&Schubert Lutsk сумлінно сплачувало страхові внески на фонд оплати працівників протягом вже 16 років, і тепер держава допомагає нам вистояти в ці складні часи», – зазначає Шаварський.

До слова, 4 597 працівників цього підприємства отримали допомогу по частковому безробіттю на загальну суму 16 мільйонів 978 тисяч 842 гривні 78 копійок.

Інше підприємство, колектив якого на власному досвіді переконався у ефективності співпраці зі службою зайнятості, – ТзОВ «Альфа експо», що спеціалізується на виробництві взуття.

Сьогодні на підприємстві працює 37 осіб. Із початком карантину постало питання скорочення працівників.

«Дуже вчасною була підтримка служби зайнятості. Ми нею скористалися від квітня і отримали фінансову допомогу для оплати вимушеного простою 33-х працівників нашого підприємства», – ділиться результатами співпраці директор підприємства Володимир Кузьмяк.

За підсумками квітня і травня отримали понад 245 тисяч гривень допомоги. З початку липня вони відновили свою діяльність. Допомога по частковому безробіттю допомогла пережити карантин і зробити вибір на користь підприємства і його працівників.

«Нехай навіть не повна зарплата, але це важливі гроші для кожного члена колективу. Та й нам, відновивши діяльність, не потрібно знову шукати працівників, бо ми зберегли робочі місця тим, хто працював до карантину», – наголошує Володимир Кузьмяк.

Волинська обласна служба зайнятості продовжує працювати задля підтримки місцевого бізнесу та працівників, які опинилися в групі ризику внаслідок поширення коронавірусної інфекції.

Читайте також: На Волині на роботу шукають медпрацівників

Коментар