стрічка

На «Рівнеазоті» готуються до скорочення тисячі працівників

10 Липня 2020, 12:41
1062

Захистити вітчизняного виробника хімічних добрив в Україні. Звернення з таким проханням до народних депутатів від Рівненщини та керівництва держави 9 липня на сесії Рівнеради прийняли міські обранці. 

Така ситуація склалася через зміни в урядовій політиці. Міністерство економіки відмовилося вводити квоти на виробництво мінеральних добрив іноземних виробників. Тепер цей ринок заполонять дешеві російські міндобрива, очікують українські виробники. Як пояснив Суспільному керівник з комунікації «Group DF», – до якої входить підприємство «Рівнеазот», – Олег Арестархов, дії урядовців негативно вплинуть на попит на їхні мінеральні добрива.

Відтак на «Рівнеазоті» вже готуються до скорочення приблизно тисячі працівників. 

«Уряд і Міністерство економіки відмовилося вводити ці квоти. Таким чином, вони дали зелене світло, перш за все, російським мінеральним добривам. Зараз, по законодавству, існує ембарго на ввіз російських добрив на територію України», – зазначає речник.

Олег Арестархов каже: росіяни знайшли шляхи, як доправити добрива в Україну. Мовляв, завозять їх через сусідні Білорусь та Польщу, а також Туреччину чи Грузія. Основна проблема в цій ситуації та, що газ, який є основною сировиною в процесі, у Росії дешевший.

«Збільшення імпорту вбиває робочі місця. Ми хотіли, щоб 75% – це українські були виробники і 25, Бог з ним – хай будуть імпортні. І саме оці 75% би забезпечили загрузку українських підприємств. Зараз от по Рівному 50% загрузка, не більше», – каже керівник з комунікацій «Group DF».

Міський голова Рівного Володимир Хомко називає «Рівнеазот»» головним підприємством Рівного.

«Він працює прозоро. Бо у нас є підприємства великі, але які не платять в місто ні копійки. А «Азот» платить половину усіх податків. Там 2700 працівників, які ПДФО платять в місто. Для нас це дуже важливо. І це я вже не кажу про соціальні наслідки, якщо люди залишаться без роботи», – зазначив міський голова Рівного.

У підсумку звернення з проханням захистити вітчизняного виробника хімічних добрив в Україні до центральних органів влади та нардепів від області депутати Рівнеради підтримали 9 липня.

Читайте також: В Україні в тестовому режимі запустили електронні лікарняні

З «Рівнеазоту» стягнули понад 800 тисяч гривень заборгованої зарплати

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024