стрічка

Державна митна служба створила мапу з відображенням реальної ситуації на пунктах пропуску

06 Липня 2020, 11:20
Фото ілюстративне 928
Фото ілюстративне

Державна митна служба, за сприяння Проєкту Європейського Союзу EU4PFM – Програма підтримки управління державними фінансами в Україні, – створила мапу  інфраструктурних об’єктів митниці. 

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Мапа відображає актуальний стан пунктів пропуску, з детальною інформацією по кожному з них. На мапі міститься деталізована інформація про 4 типи локацій: пункти пропуску, внутрішні місця митного оформлення (ММО), місця міжнародного поштового обміну (ММПО) та сортувальні станції.

За допомогою фільтрів можна не тільки знайти місця митного оформлення в регіоні, який цікавить, а й дізнатись про їх:

  • функціонування
  • час роботи (цілодобово/ не цілодобово)
  • вид транспортних перевезень (вантажні/пасажирські/вантажно-пасажирські)
  • наявне обладнання (стаціонарні або мобільні скануючі системи, ренгенінтроснопи для сканування товарів, стаціонарні ваги, система зчитування номерних знаків транспортних засобів, система відеоконтролю тощо)
  • сервіси (наприклад, наявність відділення банку або сервісного центру МВС)
  • види сполучення (автомобільний, залізничний, морський, пішохідний, повітряний тощо)
  • наявні об’єкти інфраструктури (митні склади, магазини безмитної торгівлі, підприємства, які здійснюють свою діяльність у пункті пропуску тощо)

Також, зважаючи на обмеження, введені різними країнами у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, корисною для громадян, що планують перетинати кордон, буде інформація про відкриті та закриті пункти пропуску з іншої сторони кордону.

Найближчим часом інфраструктурна мапа буде інтегрована в офіційний вебпортал Держмитслужби і фактично замінить гугл-мапу з позначеними відкритими та закритими пунктами пропуску.

Крім того, функціонал мапи передбачає можливість відслідковувати ситуацію на конкретному пункті пропуску (приміром, із чергами) у режимі відеотрансляції.

Наразі подібні камери наявні у невеликій кількості пунктів пропуску, проте обіцяють, що найближчим часом їх стане значно більше.

Читайте також: На Волині хочуть відновити «митний експеримент»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024