стрічка

У Музеї Корсаків презентували унікальний проєкт «(de)Термінація»

05 Липня 2020, 11:57
«(de)Термінація» 920
«(de)Термінація»

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків стартував новий унікальний проєкт «(de)Термінація» за участі художників зі всієї України.

Відвідати урочисте відкриття відбулося 4 липня.

Митці з Києва, Львова, Ужгорода, Мукачево, а також дистанційно з Харкова, Хуста та інших міст представляли свої роботи.

«Я пишаюся цими людьми. Чудово, що є такі можливості , щоб об'єднуватись, представляти свої роботи широкому загалу. Дуже хочеться, щоб у відвідувачів якнайдовше залишилася крупинка естетичного та інтелектуального та просто релаксового враження від сьогоднішнього відкриття, яке ми вам намагалися створити», – розповідає куратор проєкту Тарас Табака.





На виставці представлені концептуальні витвори, пов'язані з поезією, зокрема з руйнацією сонета. Художники виражали свій внутрішній світ та емоції. Є роботи й про любов, а також про карантин, про те, як в чотирьох стінах ти починаєш краще розуміти себе. А також жіночі образи про те, що краще показати своє тіло, ніж відкрити свою душу.

Музей Корсаків запровадив таку акцію вперше і буде надалі підтримувати подібні проєкти. Організатори і в майбутньому бажають співпрацювати із художниками, творити, мислити та будувати сучасне українське мистецтво.

Наприкінці подякували всім за співпрацю.  Організатори висловили надію, що у душі кожного залишаться яскраві емоції від проєкту.

«Карантин пробудив голод до мистецтва. Ідея проєкту з'явилася дуже швидко, після короткої розмови. Надзвичайно вдячні сім'ї Корсаків, які дали можливість для його реалізації. На питання «для чого це все?» відповів дуже коротко – мистецтво формує простір», – додає Тарас Табака.















Діана КОСТЮК

ФОТО Ірини КАБАНОВОЇ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024