стрічка

У Володимирі-Волинському міністру Олексію Чернишову подарували декоративне яйце

04 Липня 2020, 17:31
1389

У Володимир-Волинський з робочою поїздкою прибув Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

3 липня спільно з очільником міста Петром Саганюком, головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком він відвідав низку об’єктів. На зустрічі були також присутні заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, нардеп В'ячеслав Рубльов. Про це інформують на офіційному сайті міськради.

Свій перший офіційний візит до Володимира-Волинського Олексій Чернишов розпочав з дитсадка № 8 «Вишиванка». Гості мали можливість ознайомитися з дитячим закладом, його просторими приміщеннями, де створені якісні та безпечні умови для діток.

Відвідали також простір для особливих дітей, які потребують уваги та допомоги – інклюзивно-ресурсний центр «Жовта парасоля».

Делегація оглянула заклад, де облаштовано ресурсну, ігрову, розвиваючу кімнату, кімнату очікування для батьків та інші приміщення, пристосовані для дітей з порушенням опорно-рухового апарату. Не оминули її представники й міського стадіону «Олімп».

Можливості для поглиблення співпраці учасники зустрічі обговорили в міській раді. Презентацію міста в рамках взаємодії із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді» провів перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Основними досягненнями за час реалізації ініціативи стало створення та облаштування рекреаційної зони відпочинку для дітей та молоді біля річки Риловиця, відкриття закладу дошкільної освіти № 3 «Сонечко» для дітей віком 2-6 років, покращення доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті.

У планах міської влади, яка надає перевагу розвитку спортивної інфраструктури міста, будівництво дитячих, спортивних майданчиків (облаштування спортивного майданчика для дітей з особливими потребами та дитячих майданчиків  в місцях масового проживання дітей), електронізація послуг для дітей та молоді продовження роботи з покращення доступності у Володимирі-Волинському.

«Ваше місто було створене багато років тому і має свою ідентифікацію. На мій погляд, завдяки міському голові, у вас все вийшло. Тому я насправді щасливий бути тут. У нас іде останній етап реформи децентралізації, є багато з цього приводу різних думок, поглядів, політичних спекуляцій, але цей шлях ми повинні пройти. Впевнений, що в наступному році завершимо цей процес. Радий, що є співпраця з ЮНІСЕФ. Коли я бачу, що є справжнє місто, яке очолюють професіонали і працюють професіонали, то, звичайно, з радістю готовий співпрацювати», – зазначив Олексій Чернишов.

Він також наголосив на важливості програми «Велике будівництво», яка передбачає капітальний ремонт або спорудження доріг та інфраструктурних об’єктів у всій країні.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей про взаємодію та подальшу співпрацю. Міський голова Петро Саганюк подякував міністру за візит та приємне спілкування.

На закінчення зустрічі Петро Саганюк вручив міністру сувенірну продукцію княжого міста та виріб знаменитого «волинського Фаберже» Анатолія Бойка.

Читайте також: Володимир-Волинський відвідав міністр розвитку громад і територій















Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024