стрічка

Як у луцькому «політесі» відсвяткували 54-річницю. ФОТО

03 Липня 2020, 10:37
779

Луцький національний технічний університет відсвяткував свою 54 річницю з дня заснування.

Святкування відбулося 2 липня.

День розпочали зі святкового молебню та присвоєння звання «Почесний доктор» Луцького національного технічного університету Митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу.

Спеціально до цієї дати приурочили відкриття кількох локацій на території університету, серед них – бізнес-інкубатор, спеціалізована лабораторія «ЕЛЕКТРОСЕРВІС-АВВ» та центр для легкоатлетичних метань.

Від 1 квітня стартував проєкт «Студентський бізнес-інкубатор». За результатами відбору уже відомі імена 20 перших інкубантів. Однак на цьому не зупиняються, з часом проєкт розширюватимуть, кількість учасників ростиме.


«Виникла ідея створити такий майданчик для того, щоб студенти мали більше компетентності, могли відкривати свій малий бізнес, набути навиків юридичної та фінансової грамотності. Зрештою, вони можуть запропонувати свою бізнес-ідею, яка трансформується в бізнес-план», – поділився ректор Петро Савчук.

Головною метою програми інкубації є готувати та випускати успішні бізнес-стартапи, що є фінансово життєздатними.

Відтепер університет має ще одну гордість – спеціалізовану навчальну лабораторію для підготовки спеціалістів в галузі електроенергетики. На базі лабораторії можливе проведення тренінгів, курсів підвищення кваліфікації, роботи з використанням спеціалізованої техніки.


Окрім того, на базі Луцького НТУ відкрили центр для легкоатлетичних метань. Адміністрація університету вважає, що такий центр дає усі шанси не лише студентам стати олімпійцями, а й дає поштовх для розвитку та популяризації такого виду спорту у нашому регіоні та за його межами.

Також були й інші приємні сюрпризи. Зокрема, один із професорів університету Сергій Пустюльга отримав почесне звання «Заслужений працівник освіти». Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: «Наші студенти – європейська спільнота»: для чого у луцькому «політесі» створили євроклуб


Катерина СІТОВСЬКА

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024