стрічка

Затриманого на Любомльщині організатора переправлення «нелегалів» взяли під варту

30 Червня 2020, 17:21
1162

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області 54-річному уродженцю одного із сіл Маневицького району, а нині мешканцю Київщини, повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). 

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Волині.

Нагадаємо, чоловіка затримали кілька днів тому на Любомльщині.

Судимий раніше за наркозлочини чоловік взявся незаконно переправляти іноземців у Євросоюз не вперше – в суді вже перебуває обвинувальний акт про вчинення ним таких злочинів.

Проте, дізнавшись про наміри двох громадян Шрі-Ланки нелегально потрапити до Республіки Польща, він 26 червня у змові зі ще кількома особами сприяв їх незаконному переправленню через державний кордон України поза пунктами пропуску.

Коштували такі послуги від трьох до п'яти тисяч доларів США із кожного нелегала. Іноземців зустріли, довезли до кордону й надали вказівки, як його перейти.

Проте довести злочинний задум до кінця завадили правоохоронці.

Затриманому на місці злочину громадянину повідомлено про підозру й суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання також про повідомлення про підозру його спільникам та про обрання їм запобіжних заходів.

Довідково: санкцією ч.3 ст. 332 КК України за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб із корисливих мотивів, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: Показали відео затримання організатора переправлення «нелегалів» на Любомльщині

Коментар