стрічка

Відома письменниця презентувала роман про волинську княгиню Сокольську

29 Червня 2020, 14:00
2164

Відбулась онлайн-презентація нового історичного роману «Лицарка Корони» відомої столичної журналістки та письменниці Ганни Гороженко

Про нову книгу авторка розповіла у прямому ефірі на сторінці Район.Рожище у неділю, 28 червня.

Головна героїня роману – княгиня Анна Сокольська, яка походить з роду Рюриковичів. Саме тому перша презентації книги відбулась для волинської аудиторії, зокрема, для жителів села Сокіл Рожищенського району, яке у часи подій роману було містечком.

На початку презентації Ганна Гороженко більше розповіла про епоху XVI століття та зауважила, що русини-українці відігравали значну роль в історичних процесах.

Авторка зауважила, що персонажем Анни Сокольської колись цікавилась й Леся Українка.

«Про Анну Сокольську, про головну героїню цієї книжки, хотіла написати Леся Українка. Вона збирала матеріал, аби написати про неї. Але, на жаль, Леся Українка померла, так і не довівши цю справу до кінця. Тож мені надзвичайно приємно, що все-таки про Анну Сокольську українці дізнаються. Це – надзвичайна жінка», – розповіла Ганна Гороженко.

Глядачі онлайн-презентації змогли також поставити запитання авторці роману. За найкращі з них пані Ганна подарувала книги з автографом.

Читайте також: 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024