стрічка

У селі біля Луцька відкрили поліцейську станцію

28 Червня 2020, 08:00
У селі на Волині відкрили поліцейську станцію 1254
У селі на Волині відкрили поліцейську станцію

У селі Княгининок Луцького району відкрили поліцейську станцію, де три місяці працює новий шериф.

Волинь – серед областей, які першими долучилися до проєкту «Поліцейський офіцер громади», що стартував восени 2019 року. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

До Княгининівської громади входить дев'ять населених пунктів, де проживає понад дев'ять тисяч людей. Сільська рада надала приміщення для роботи поліцейського офіцера громади, зробила ремонт, закупила офісні меблі та оргтехніку.

«На це з бюджету громади виділили 200 тисяч гривень», – розповідає секретар сільської ради Віта Ковальчук.

Шерифом громади став Денис Суринович.

Правоохоронець розповів, що в органах внутрішніх справ працює із 2012 року. Розпочав службу дільничним інспектором міліції. Пройшов переатестацію, взяв участь у проєкті: навчався у Львові, стажувався у Кіровоградській області й повернувся на Волинь у статусі старшого дільничного офіцера поліції.

«Люди – різні. До кожного потрібно знайти підхід своєрідний. На даний час тілесні ушкодження, люди, які зловживають алкоголем з’ясовують стосунки між собою»,  – розповідає шериф.

На Волині, як розповів виконувач обов’язків керівника сектору із взаємодії з громадами Нацполіції Волині Роман Богдан, працює 30 поліцейських офіцерів у 25 територіальних об’єднаних громадах. У громадах краю не вистачає ще п'ятьох шерифів.

Коментар