стрічка

Дві сільради на Шаччині не дорахувалися грошей у своїх бюджетах

24 Червня 2020, 13:29
1203

Шукати нові джерела наповнення місцевих бюджетів будуть у Світязькій та Пульмівській сільрадах. Саме ці дві сільські ради не виконали свої піврічні бюджети.

Про це йшлося під час наради у Шацькій РДА – повідомляє пресслужба держустанови.

Участь у нараді взяли Володимир Самусєв, заступник голови Шацької РДА, начальниця відділу фінансів райдержадміністрації Любов Кубай, начальниця Шацької ДПІ Любомльського управління ГУ ДФС у Волинській області, Світлана Сулік, Пульмівський сільський голова Руслан Кушнір та Світязький сільський голова Микола Цвид.

Під час наради детально проаналізовано виконання місцевих бюджетів Пульмівської та Світязької сільських рад, які не в повному обсязі забезпечили надходження доходів у бюджети.

Під час наради обговорили нові методи збільшення надходжень місцевих бюджетів усіх запланованих податкових платежів. Зокрема, виявляти платників податків за землю та нерухоме майно за допомогою Державних Реєстрів; залучати фізичних осіб до сплати туристичного збору відповідно до чинного законодавства; роз’яснювати фізичним особам, суб'єктам підприємницької діяльності положень законодавства, в тому числі щодо сплати туристичного збору та оподаткування діяльності з надання послуг тимчасового проживання; провести інвентаризацію платників податків, звіривши кредиторську заборгованість по різних платежах.

Для вирішення питання наповнення місцевих бюджетів Володимир Самусєв визначив відповідні терміни. Адже місцеві бюджети є основним джерелом фінансування багатьох сфер життєдіяльності територіальних громад, що свідчить про їх важливу роль у соціально-економічному розвитку як окремих територій, так і району в цілому.

Читайте також: У Шацькій РДА знайшли спосіб узаконити торгові споруди на пляжі в селі Світязь

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024