стрічка

Репортаж про село на Волині приніс перемогу журналістці на престижному конкурсі

08 Червня 2020, 16:25
Світлана Ославська 2275 Джерело: Анна Ільченко
Світлана Ославська

Розповіді про завмерле й оголене життя в поліському селі присудили перше місце на конкурсі художнього репортажу.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці «Самовидець»

Авторка репортажу-переможця «На муку», в якому йдеться про «життя завмерле й оголене» в селі Сваловичі – Світлана Ославська. Вона незалежна журналістка, репортерка, дослідниця культури. Народилася в Сіверськодонецьку, вивчала культурологію в Харкові та Києві. Живе в Івано-Франківську. Пише про людей. Авторка репортажів з Туреччини, Ірану, Греції, Польщі, Молдови та України.

Про Сваловичі Світлана чула з різних джерел – як про малесеньке село, про яке робили багато репортажів. А вперше потрапила туди влітку 2019 року – це був кінцевий пункт її пішої мандрівки Поліссям.

Вдруге вона повернулась у Сваловичі восени. Саме з тієї поїздки й написала репортаж.

«У Сваловичах мене цікавила не так глухість села чи його віддаленість, а те, що завдяки цим двом факторам люди там мають доста часу, аби говорити про життя. Власне, у Сваловичах нічого, окрім життя, — оголеного, завмерлого — не відбувається», – каже  Світлана.

Побувавши у Сваловичах, журналістка зрозуміла, що це село про те, як  змінюємося люди, про речі, які відходять, про речі, які завмирають, про нетривкі моменти життя, яке невічне.

Читайте також: Кінофільм, який знімали у Сваловичах, після карантину вийде в прокат

Коментар