стрічка

У Рожищі облаштували мототрасу. ФОТО, ВІДЕО

01 Червня 2020, 16:46
1260

У Рожищі ентузіасти мотокросу облаштували на закинутій території біля Рожищенської автошколи трасу для перегонів.

Про це повідомили на сайті міської ради.

Ще до початку введення карантину небайдужі рожищани задумалися над тим, де б зробити трасу для любителів покататися на двоколісних, щоб було безпечно для мотоциклістів та не викликало нарікань від містян. Бо ж неодноразово доводиться читати гнівні пости в соцмережах про «гонщиків» на дорогах.

Старожили добре пам’ятають, що колись Рожище славилося не тільки футболом, але й мотоспортом. Любителі цього виду спорту займали призові місця на обласних та республіканських змаганнях. Тренування відбувались на території Рожищенської спортшколи. Тому й нині мотолюбителі, серед яких колишній спортсмен Юрій Зайчук, вирішили відновити трасу та відродити цей вид спорту.

Хороша справа об’єднала навколо себе власників двоколісних з Рожища, селища Дубище та села Єлизаветин. Підтримали й ті, хто не має мотоциклів, але вважає ідею цікавою. Спочатку власними силами зібрали і вивезли сміття. Потім облаштували трампліни, хвилі, повороти. Кажуть: все заради тренування молоді.

На зоні відпочинку для мото- та велолюбителів, саме так називають мототрасу ентузіасти, вже кілька разів проходили тренування. Біля «великої» траси є місце для тренування тих, хто вперше сів за кермо мотоцикла. Саме там навчає свого 6-річного сина Юрія азам їзди Олександр Зайчук (син мотогонщика Юрія Зайчука). Привів тренувати свого 10-річного сина Іллю й колишній спортсмен, який теж займався мотоциклетними перегонами, Олександр Носко.

«Падають, плачуть, встають та знову їдуть», – з відчутною гордістю розповідають про дітей любителі мотоспорту.

«Кожного хлопчину тягне до спортивної техніки, яка дає драйв. Коли вперше чуєш звук спортивного мотоцикла, хочеться відразу сісти за кермо. Займатися мотоспортом – це важка праця. Тому маємо надію, що наш, поки що маленький крок до заняття цим видом спорту, буде мати велике майбутнє та підтримку небайдужих людей при владі. А нині це гарне місце для того, щоб навчитися їздити, відточити свої уміння, поспілкуватися з такими ж любителями мотоспорту та просто відчути всі ті круті емоції від їзди на мотоциклі», – зазначає один із любителів «поганяти» на мотоциклі Олександр.

Траса з висоти пташиного польоту
Траса з висоти пташиного польоту

Наразі на мототрасі тренуються ті, хто має мотоцикли. Але є можливість спробувати проїхатися «з вітерцем» на саморобному баггі, власник якого із задоволенням розкаже та покаже, як це робиться.

«Для моєї сім’ї тут найкращий відпочинок. І мені приносить задоволення, коли дитина лишає комп’ютер та йде, аби займатися спортом. Тому завжди радий показати, розказати та дати покататися на власному транспорті», – каже Володимир.

На баггі та мотоциклі випробував трасу й Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук. Каже, відчуття неймовірні!

«Нещодавно відвідав заняття спортсменів і мене переповнила гордість, що є такі люди, які хочуть, можуть та прагнуть відродити славу Рожища як міста, де розвивався та, вірю, розвиватиметься мотокрос. Приємно, що спортсмени підійшли до організації занять виважено та дисциплінарно: розробили внутрішні правила, графік тренувань, аби не приносити дискомфорту мешканцям навколишніх будинків. Все культурно та без алкоголю», – зауважив міський голова.

На баггі та мотоциклі випробував трасу й Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.
На баггі та мотоциклі випробував трасу й Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.

Також посадовець потішився зацікавленістю дітей.

«Радий, що побачив на «малій» трасі багато дітей. Це вже показник того, що це потрібний та популярний вид спорту. Сам, коли сів за кермо двоколісного, згадав молодість та отримав масу задоволення. Я розумію, що мотоспорт – це не дешево. Тому, як міський голова, намагатимуся допомогти, сподіваюся й на підтримку депутатів міської ради», – додав В’ячеслав Поліщук.

Тренування на мототрасі поблизу Рожищенської автошколи проходитимуть за гарної погоди в суботу та неділю з 12:00 до 16:00. Спортсмени запрошують на «покатушки» усіх, хто любить мотоспорт. А також закликають не ганяти мотоциклістів вулицями міста та не завдавати дискомфорту для мешканців Рожища. Кажуть, своєю майстерністю можна похизуватися перед тими, у кого також серце працює на одній хвилі з мотором мотоцикла.

Ентузіасти запрошують на тренування усіх зацікавлених
Ентузіасти запрошують на тренування усіх зацікавлених

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024