стрічка

У Рівному з пожежі в підвалі витягли безхатченка. ФОТО

01 Червня 2020, 11:16
1043

В Рівному вогнеборці ліквідували пожежу у підвалі багатоквартирного житлового будинку та врятували безхатченка. 

Пожежа виникала надвечір у неділю, 31 травня, на вулиці Волинської Дивізії. Про це інформує пресслужба рятувальників. 

Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що горить у підвалі будинку. Після приборкання вогню вогнеборці в апаратах захисту органів дихання та зору увійшли в задимлений підвал, де за метрів п'ятнадцять від входу виявили чоловіка, який спав на підлозі.

Його негайно винесли на свіже повітря та привели до тями. Виявилися, що це чоловік без постійного місця проживання. За зовнішніми ознаками він був у стані алкогольного сп'яніння. На місце пожежі приїхала бригади швидкої, проте чоловік від огляду медиків відмовився та зник у невідомому напрямку.

О 19:06 пожежу локалізували, а о 19:20 ліквідували. Вогнем знищено сміття та одяг врятованого безхатька. Очевидно, чоловік, перебуваючи у нетверезому стані, курив, а коли заснув, випустив недопалок, від чого загорілися речі та сміття.

«Можна з впевненістю сказати, що чоловікові неймовірно пощастило вижити у закритому приміщенні, де горіло і майже не було чим дихати», - пишуть рятувальники. 


 

Довідково:

Під час ліквідації пожеж у підвальних приміщеннях виникає багато труднощів, які перешкоджають їх швидкому та успішному гасінню. Зокрема, це погана видимість у зв’язку з відсутністю освітлення, дуже висока температура, вузькі та низькі проходи, складне планування та сильне задимлення. У зв’язку з тим, що пожежі в підвалах характеризуються виділенням великої кількості диму, і останній має здатність підійматися вгору, страждають, в першу чергу, жителі під’їзду, в підвалі якого сталася пожежа.

Історії відомі такі випадки, коли, мешканців, які потрапили в димову пастку у власних же оселях, доводилося рятувати з вікон за допомогою спеціальних пожежних автодрабин, оскільки евакуюватися через задимлений під’їзд – було небезпечно для життя. Нерідко пожежі у підвальних приміщеннях поширювалися і на перші поверхи квартир.

Тож рятувальники звертаються до жителів області із проханням не захаращувати підвали сміттям, а двері приміщень зачинять на замки, щоб туди не потрапляли сторонні особи. Для освітлення в підвалах користуватися лише ліхтарями, а не відкритим вогнем, і не кидати непогашені цигарки в пожежонебезпечних місцях.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024