стрічка

У Рівному демонтують МАФи поблизу ринку. ВІДЕО

01 Червня 2020, 10:05
894 Джерело: Супільне

У Рівному зібрались комунальники, поліція та представники громадського формування для демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд.

Розпочали процес на вулицях Шевченка та Сагайдачного зранку у понеділок, 1 червня. Про це пише Суспільне

Їхнє завдання – виконати рішення міської комісії, яка постановила прибрати встановлені без дозволів торгові точки, так звані МАФи. На місці є також і підприємці, вони спершу спробували не пустити маніпулятор до місця, але їх відтіснила поліція. Між сторонами іноді стаються словесні перепалки.

«13 років стояв кіоск із хлібом, 10 хвилин – і нема. Двоє людей без роботи. Кажуть, що тут дорога буде, але ні плану, нічого не показують, все на словах, – каже підприємець Анатолій Голуб, чий хлібний кіоск прибрали. Кілька днів тому у коментарі журналісту порталу ЧаРівне.Info підприємці, чиї торгові місця мають демонтувати, назвали дії влади неправомірними і заявили, що буцімто мають усі документи на здійснення виїзної торгівлі».

скрін із відео «ЧаРівне»
скрін із відео «ЧаРівне»

Пояснювали, що торгують із транспортних засобів, сплачують податки, працівники – офіційно працевлаштовані. А не вистачало для повного переліку нібито лише паспорта-прив’язки, який вони не могли отримати «з незрозумілих причин».

Попередньо, за словами підприємців, їх вночі відключили від електрики. З цього приводу вони звернулись у поліцію.

Також підприємці кажуть, що звертались до влади із проханням отримати альтернативне місце для торгівлі, однак, це нічим не закінчилось.

Розібратись із цими спорудами комісія при Рівнераді доручила заступнику міського голови Віталію Герману. Він раніше казав, що стоять на перетині Сагайдачного-Шевченка ці споруди без дозволів та створюють незручності пішоходам.

Посадовець також зазначив, що після того, як їх приберуть, планують розглянути варіант відкриття виїзду з Шевченка на Сагайдачного, який останні десятки років був зачинений.

Заступник мера також казав, що підприємців попросили добровільно покинути це місце до 27 травня. А їхнє твердження про торгівлю не з МАФів, а транспортних засобів, назвав маніпуляцією, оскільки торгові місця там знаходяться постійно і підключені до електромереж.

Читайте також: Тріщини на стелі та стінах: у Рівному завели «кримінал» через балкон

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024