стрічка

Водій, що збив жінку на «зебрі» у Луцьку, уникнув кримінальної відповідальності

01 Червня 2020, 10:45
748

Луцький міськрайонний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження про обвинувачення уродженця села Залісці Рожищенського району, що працює розкрійником матеріалів у підприємстві «Мідас Трейд», який збив жінку на пішохідному переході. 

Слухання справи відбулось 21 травня. Про це йдеться в ухвалі суду. 

Обвинувачений 26 листопада 2019 року о 17:03, керуючи автомобілем Volkswagen Passa та рухаючись вулицею Глушець у Луцьку, під'їжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу, не вибрав безпечної швидкості, проявив безпечність та неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, відволікся від її спостереження, не вжив негайних заходів для зменшення швидкості руху аж до зупинки транспортного засобу.

Чоловік не надав дорогу пішохідці 1948 року народження, яка здійснювала перехід проїзної частини дороги по нерегульованому пішохідному переході з ліва на право відносно руху автомобіля, та здійснив наїзд на останню.

Жінка, згідно з висновком судово-медичної експертизи, отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості: закритий багатовідламкуватий внутрішньо-суглобовий перелом проксимальних метаепіфізів обох кісток лівої гомілки з суттєвим зміщенням відламків, з відривом горбиків між виросткового підвищення та утворенням гемартрозу та м'якотканинних гематом лівого колінного суглоба.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у інкримінованому злочині визнав повністю. У вчиненому щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілої, вказуючи про бажання відшкодувати завдану шкоду.

21 травня до Луцького міськрайонного суду надійшло письмове клопотання директора підприємства «Мідас-Трейд» про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого, у зв'язку з передачею його на поруки трудовому колективу.

Суд постановив клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності задовольнити, звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, у зв'язку з передачею його на поруки трудовому колективу, якщо він протягом року з дня передачі на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Цивільний позов Луцької міської клінічної лікарні до обвинуваченого про відшкодування коштів, витрачених закладом охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілої залишили без розгляду, оскільки обвинувачений відшкодував шкоду в добровільному порядку, що підтверджено квитанцією від 23 березня, наявною в матеріалах кримінального провадження.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024