стрічка

У Луцьку переобладнали підприємство для пошиття захисних костюмів медикам. ВІДЕО

31 Травня 2020, 20:00
1111

Повністю переобладнати виробництво через карантин вирішила волинянка, власниця бренду вишиванок Оксана Коваленко. Підприємиця влаштувала розпродаж продукції, щоб прибуток віддати на пошиття медичних костюмів.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Основне виробництво підприємства розташоване у столиці. У Луцьку працює невеликий швейний цех. Менше ніж за місяць його працівниці вивчили вимоги до матеріалів і пошиття медичних костюмів, ознайомилися з досвідом закордонних колег, розробили лекала і почали виготовляти захисний одяг для медиків.

«Ми займаємося вишиванками, це наш основний профіль. Зупинилося все, прийшлось наших дівчат, швачок, відправити додому без зарплати, на карантин і дуже швидко прийнялось рішення – що я в цій ситуації можу зробити? Коли на передовій знаходяться наші медики і вони абсолютно беззахисні», – пояснює Оксана Коваленко.

Захисні костюми для медиків, пошиті на підприємстві, нині носять лікарі в медзакладах Ковеля, Старої Вижівки, Любомля, Шацька, Каменя-Каширського та інших волинських лікарнях.

Волонтерка із Ковеля Галина Голубович розповідає, що з лікарями працюють від початку пандемії. Костюми для них замовили на луцькому підприємстві.

«500 біозахисних костюмів, комбінезонів, 150 високих бахил і 40 спеціальних халатів. Усе це роздали у 12 лікарень районних Волині, які були найменш забезпечені. Тому що спочатку держава виділяла тільки для базових лікарень», – зауважує Галина Голубович.

Уся продукція, яку відшивають медикам, багаторазового використання. Її можна стерилізувати, каже власниця підприємства.

Читайте також: У Луцьку за добу – сім нових випадків захворювання на коронавірус

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024