стрічка

На Ківерцівщині в мисливському господарстві випустили на волю понад п'ятсот фазанів

30 Травня 2020, 12:20
Фазан 1253
Фазан

Із вольєра у вільне середовище лісівники випустили 185 особин. Дещо раніше цієї весни працівники підприємства оселили поблизу місцевих лісів 200 птахів. Ще стільки ж планують відпустити з вольєра найближчим часом.

Про це повідомляє пресслужба Волинського  ОУЛМГ у четвер, 28 травня. 

Досвід лісівників нашої області у цьому напрямку не новий. Над заселенням фазанів на Волині державні лісомисливські та лісогосподарські підприємства працюють уже кілька років поспіль. Найактивніше – протягом останніх трьох. Птах комфортно приживається у наших умовах, тож практика продовжиться і надалі. Таким чином лісівники планують урізноманітнити місцеву фауну. Попереду ще багато років праці – перш ніж цей птах стане у нас мисливським.

«Щоб мисливство на Волині було дійсно європейського рівня, маємо розвиватися комплексно. Перш за все, дбати про збільшення та урізноманітнення популяції звіра та птахів», – розповідає директор ДП «ЛМГ «Звірівське» Сергій Тишковець. 

«Зважаючи на те, що на стадії відкриття маємо сучасний мисливсько-рекреаційний комплекс, у який плануємо залучити в тому числі європейського мисливця, всі умови в нас мають бути відповідні».

Попри те, що птахи вимагають до себе значної уваги, лісівники справу обіцяють не лишати. Навпаки кажуть: скоро активно вирощуватимуть нове покоління, яке вже повністю адаптоване до нашого середовища. Адже фазани активно гніздяться – як у вольєрі, так і на волі. У кожній кладці – від 7 до 14 яєць. Приплід фазанів «із волинським корінням» уже цієї весни обіцяє бути суттєвим.





Читайте також: Санаторій «Пролісок» у Грем'ячому 49 років орендуватиме водолікувальний корпус за одну гривню

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024