стрічка

Показання газового лічильника: як передати онлайн

29 Травня 2020, 14:06
1305

Побутові споживачі природного газу зобов’язані щомісяця станом на 1 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та до 5 числа включно надавати їх Оператору ГРМ. Про це йдеться у Кодексі газорозподільних систем, який визначає взаємовідносини оператора газорозподільних систем зі споживачами.

Вчасно передані показники допомагають уникнути розбіжностей між розрахованим та фактично спожитим об’ємом газу, тобто у платіжці буде максимально точно відображена сума, яку споживач повинен сплатити за спожите – інформує пресслужба компанії АТ «Волиньгаз».

З 1 по 5 червня волиняни передаватимуть показання газового лічильника АТ «Волиньгаз». Зробити це можна не виходячи з дому та у будь-який зручний час в онлайн-сервісах компанії.

Існує три найпопулярніші онлайн-способи передачі показань газового лічильника: Особистий кабінет на сайті 104.ua, чат-бот Viber 7104UA та мобільні додатки104 Mobile Light для iOS і 104 Mobile для Android». Реєстрація у цих сервісах складається з простих кроків та займе усього кілька хвилин.

В Особистому кабінеті на сайті 104.ua можна зареєструватися за один дзвінок у контакт-центр за номером (067)-33-39-104. Фахівці «Волиньгазу» проведуть експрес-реєстрацію та надішлють смс з логіном і паролем для входу на ваш мобільний. Усе що потрібно – авторизуватися сайті 104.ua, ввівши дані з смс.

Чат-бот Viber 7104UA – сервіс, який завжди під рукою – у вашому смартфоні. Щоб активувати його зіскануйте QR-код і скористайтесь підказками меню. До речі, у цьому сервісі можна передавати показання лічильника з фото.

Мобільні додатки 104 Mobile Light для iOS і 104 Mobile для Android мають доступний інтерфейс, відкривають повний контроль над рахунками та дозволяють передати показання лічильника за кілька секунд. Знайти їх можна у магазині додатків на вашому смартфоні.

Онлайн-сервісами «Волиньгазу» користуються майже 75 тисяч волинян. Серед них житель Рожищенського району Петро Самойло:

«Про Особистий кабінет на сайті 104.ua мені розповіла дочка. Саме вона допомогла зареєструватись, розповіла що передавати показання лічильника, платити за газ і його доставку, переглядати попередні оплати можна за допомогою Інтернету. Раніше ми з дружиною чекали поки показання перевірить контролер, а від початку карантину самі оперативно їх передаємо. Вже оцінили, що це зручно, просто, швидко і надійно».

Довідково: Компанія АТ «Волиньгаз» здійснює розподіл природного газу для 250 тисяч споживачів Волинської області. Загалом фахівці «Волиньгазу» обслуговують понад 7 тисяч кілометрів газопроводів. Під час карантинку компанія спростила реєстрацію в онлайн-сервісах та перейшла в режим онлайн.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024