стрічка

«Волиньгаз» перерахував вартість доставки газу майже 23 тисячам споживачів

29 Травня 2020, 19:02
936

У березні НКРЕКП затвердила мінімальний розмір плати за доставку газу. Тому компанія відкоригувала нарахування 22,7 тисячі клієнтам компанії на суму майже 1,5 мільйона гривень.

Перерахунок вартості розподілу газу торкнувся нових споживачів, домогосподарств, які споживають газ менше дев’яти місяців, і які не мають історії споживання.

Загалом, розмір встановленого мінімального платежу у Волинській області коливається від 3,5 гривні до 28,52 гривні на місяць, в залежності від наявності газового обладнання.

  • Домогосподарство з газовою плитою – 3,5 гривні
  • Домогосподарство з плитою та газовою колонкою – 11,45 гривні
  • Домогосподарство з автономним опаленням – 28,52 гривні

«Ще в квітні оновлені рахунки отримали 22,7 клієнтів «Волиньгазу». Попри проведений перерахунок та зменшення вартості послуг розподілу на 1,49 мільйона гривні майже 56% споживачів газу, яким зменшено нарахування, продовжують боргувати за надані послуги», – розповідає комерційний директор АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Клієнти, на яких поширюється дія постанови, і які сплатили за послуги розподілу на початку року можуть не хвилюватися, адже кошти залишилися на особових рахунках і будуть зараховані при розрахунках в наступні місяці. Для цього не потрібно писати окремих заяв та звертатись до контакт-центру.

Для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використала чинні норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 № 143 «Питання споживання природного газу».

Розмір мінімальної плати для домогосподарств, які використовують газ комплексно, розрахований з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку.

Особистий кабінет на сайті 104.ua та чат-бот 7104UA у Viber – найпопулярніші онлайн-сервіси для передачі показань лічильника та сплати за газ та його доставку. 

Читайте такожВ Україні введуть ще одну платіжку за електроенергію 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024