стрічка

Горохову виповнилося 780 років

28 Травня 2020, 20:15
1276

28 травня, у День Вознесіння Господнього місту Горохову виповнилося 780 років.

З нагоди свята митрополит Луцький і Волинський владика Михаїл здійснив святкову Літургію у Свято-Вознесенському храмі. Про це повідомляють на сайті Горохівської РДА.

Владику з великою шаною і повагою горохівчани зустріли короваєм на вишитому рушникові та квітами. У святковій Літургії взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Мишленик, голова районної ради Тарас Щерблюк та Горохівський міський голова Віктор Годик.

У храмі митрополита сердечно вітав його настоятель - декан Горохівського деканату УПЦ КП отець Андрій Сидор та духовенство.

Довідка

Місто Горохів належить до найдревніших поселень Волині. Перша писемна згадка про нього відноситься до 1450 року. Але ще за однієї, щоправда непідтвердженою версією деяких авторів, Горохів нібито згадується у «Літописі руськім» при описі подій 1240 року.

Характерною особливістю Горохівського району є те, що через його територію проходить Головний європейський вододіл, який ділить басейни рік Балтійського і Чорного морів. Цей вододіл входить у межі району з Львівщини і простягається звивистою лінією на села Печихвости та Рачин.

Читайте такожНа Гощанщині з користування вилучили земельну ділянку вартістю понад 11 мільйонів гривень

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024