стрічка

Жінка з Любомльщини власноруч створює креативні прикраси

25 Травня 2020, 17:37
Оксана Доротюк 1858
Оксана Доротюк

У багатьох з нас є улюблене заняття, якому охоче присвячуємо свій вільний час. І досить часто трапляється так, що поступово воно стає справою, на яку перемикаєшся і яка починає приносити певний дохід.

Власне, так сталося і з жителькою селища Головне Оксаною Доротюк. Про це пише Наше життя.

Жінка зізнається, що потяг до рукоділля у неї з дитинства – ще з восьмого класу власноруч в’язала собі одяг. Нині ж її пристрасть виготовлення браслетів, сережок, обручів, інших прикрас, а також топіаріїв – декоративних рукодільних творінь у формі деревець, «посаджених» у квітковий горщик, інших виробів. Роздивляєшся цю надзвичайну красу – погляду не відірвеш.

«Своєрідним поштовхом до цієї справи став минулорічний випускний старшої доньки Вікторії, – розповідає співрозмовниця. – До випускної сукні ми хотіли додати комплект прикрас із бісеру. Але коли поцікавилися в Інтернеті, то з’ясувалося, що їх вартість починається з 600-700 гривень. От тоді я й подумала: «А хіба я сама не зможу таке зробити?». У «павутині» відшукала відео про технологію виготовлення, так би мовити, «підтягнула» теорію, придбала всі необхідні матеріали і взялася до роботи».

Потрудитися довелося добрих два тижні: не раз доводилося розплітати вже наполовину готовий виріб і переробляти окремі елементи.

«Словом, перший раз було важко, але й цікаво водночас, – продовжує Оксана Доротюк. – Та все ж прикраса вдалася. Вже зараз я подібний виріб виготовила б за день».

Читайте також:  Чоловік з Вишнева вже не один рік вишиває картини та ікони бісером

Із залишків матеріалів майстриня спробувала виготовити ще прикраси і помітила, що у неї починає виходити, і, за оцінками оточення, досить непогано – певно, дався взнаки досвід першого виробу. Спершу дизайн того чи іншого виробу «підглядала» в Інтернеті, потім почала втілювати у життя власні задуми.

Жінка розповідає, що матеріали замовляє переважно через Інтернет, втім, відколи у Любомлі з’явився магазин із потрібним їй крамом, дещо купує й тут.

«Іноді робота так затягує, що й до другої ночі можу просидіти, – каже пані Оксана. – Але мені це дуже подобається, заспокоює».

За словами майстрині, тривалість виготовлення того чи іншого виробу залежить від його виду. Наприклад, на обручі, сережки треба днів зо два.

«Найбільш клопітно працювати із сережками, бо вони мають бути однаковими, а це не так просто», – ділиться співрозмовниця.

Фото власних виробів жінка викладає на своїй сторінці у мережі Фейсбук. До слова, автор цих рядків там на них і натрапив.

«Власне, через мережу і тримаю зв’язок із покупцями: люди замовляють, наприклад, сережки, браслет, топінарій, обруч тощо, я передаю  їх у магазин своїх батьків у селищі Головне, а вже там замовники забирають товар. Ось так моє хобі потроху почало приносити невеличкий прибуток», – підсумовує Оксана  Доротюк.







1



















 

Сергій МАРИНЬОХА.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024