стрічка

Двоє любешівчан відправляли людей до Польщі в трудове рабство

23 Травня 2020, 12:19
Провели обшуків в оселях фігурантів справи 3580 Джерело: vl.npu.gov.ua
Провели обшуків в оселях фігурантів справи

Поліція викрила двох мешканців  Любешівського району, що протягом 2019 та 2020 років вербували та відправляли громадян закордон для трудової експлуатації.

22 травня оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, та слідчі ГУНП у Волинській області спільно із оперативно-розшуковим відділом Луцького прикордонного загону із залученням бійців роти поліції особливого призначення провели ряд санкціонованих обшуків ув оселях та транспортних засобах фігурантів – інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Під час обшуків, ідеться в повідомленні, правоохоронці вилучили речові докази по справі, а також близько чотирьох кілограмів бурштину-сирцю, речовину рослинного походження, зовні схожу на марихуану, предмет схожий на пістолет, мобільні телефони та транспортний засіб. Вилучене направлять до Волинського науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз.

Під час слідства з’ясували, що зловмисники вербували людей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі та мають уразливий стан, обіцяючи працевлаштування в Польщі, гідні умови проживання та добру оплату праці. Після надання згоди їх доставляли до місця роботи в Польщі, де реалії були зовсім іншими. Люди протягом тривалого часу були змушені працювати без оплати на небезпечних для життя та здоров’я роботах і жити в жахливих умовах. Вони виконували небезпечні роботи на електростанції без спеціального одягу,  засобів захисту, альпіністського спорядження та відповідних допусків. Потерпілі змушені були працювати нелегально, а роботодавці переховували їх від польських правоохоронців. 

Винагороду ж за кожного доставленого працівника, а також гроші за їх трудову експлуатацію від іноземного роботодавця отримували зловмисники.

Нині правоохоронці проводять першочергові слідчі дії. Вирішується питання про оголошення підозр за скоєні злочини. Триває слідство.  


Читайте також: Дев'ятнадцятирічний любешівчанин обікрав школу

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024