стрічка

У Рожищі вирішували, як допомогти постраждалим від пожежі сім'ям

20 Травня 2020, 11:01
Наслідки пожежі на вулиці Сухарева 1185
Наслідки пожежі на вулиці Сухарева

Люди, які постраждали від пожежі у Рожищі, взялися налагоджувати своє життя. Вони відновлюють документи та шукають підтримки від держави. 

19 травня в Рожищенській райдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів голова районної державної адміністрації Сергій Шкода. Про це повідомили у РДА.

На засідання запросили керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі, районних установ та організацій. Також участь взяли Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук, заступниця голови районної ради Раїса Кучмук, заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик.

На розгляд комісії винесли питання ліквідації наслідків пожежі житлового будинку на вулиці Сухарева, 2 та надання матеріальної допомоги сім’ям, які потерпіли від неї. 

Про ліквідацію пожежі житлового будинку доповів начальник районного відділу УДСНС у Волинській області Андрій Морозович. Посадовець назвав основні причини, що перешкоджали оперативному проведенню робіт, серед яких – віддаленість джерел зовнішнього протипожежного водопостачання від місця пожежі. 

Голова районної державної адміністрації Сергій Шкода підтримав пропозицію заступника голови облдержадміністрації Анатолія Костика щодо проведення окремої експертизи та оцінки дій відповідальних осіб служби надзвичайних ситуацій під час гасіння пожежі.

Заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик наголосив, що вирішення питання допомоги потерпілим особам внаслідок пожежі перебуває на особистому контролі голови обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка. За дорученням керівника області, кожній сім’ї нададуть допомогу з обласного бюджету в сумі 10 тисяч гривень. Таку ж суму отримають сім’ї і з районного бюджету. 

Для оперативного вирішення питань з ліквідації наслідків пожежі в райдержадміністрації буде створено робочу групу, яку очолить голова районної державної адміністрації Сергій Шкода. 

Як повідомила Район.Рожище голова ОСББ будинку, який згорів, Надія Колбун, найближчим часом у людей буде рахунок, куди всі охочі зможуть переказати благодійну допомогу. Зараз можна привозити одяг та речі першої необхідності, ковдри, продукти харчування, які можуть зберігатися без холодильника. Усе це можна підвозити за адресою: місто Рожище, вулиця Промислова, 66. Там для погорільців небайдужа рожищанка виділила будинок.

Особливо потрібний одяг та взуття для хлопчиків 5, 6, 7 років, 18 років (зріст 175-180 сантиметрів) та для дівчинки 11 років.

Детальніше про потреби людей можна дізнатися за номером 098 42 98 173 Надія Володимирівна Колбун.

Нагадаємо, повідомлення про займання на «101» надійшло о 14:47 18 травня. Масштабну пожежу у Рожищі гасили екіпажі рятувальників з Копачівки, Переспи, Ківерців та Луцька. Усього залучили 40 рятувальників та вісім одиниць техніки. Також допомагали місцеві мешканці, вони відрами наповнювали пожежну машину. Внаслідок пожежі знищено майно на 400 метрах квадратних, 11 сімей залишилось без даху над головою.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024