стрічка

300 тисяч штрафу сплатить водій, який незаконно віз авто через «Ягодин»

19 Травня 2020, 17:00
Чоловіку, який незаконно віз авто через «Ягодин», присудили 300 тисяч штрафу 1297
Чоловіку, який незаконно віз авто через «Ягодин», присудили 300 тисяч штрафу

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлені Волинською митницею Держмитслужби матеріали справи за протоколом про притягнення до відповідальності чоловіка, який незаконно ввозив через «Ягодин» автомобіль.

Про це йдеться в постанові суду від 30 квітня.

Чоловік, прямуючи 28 жовтня 2019 року з Республіки Польща в Україну через митний пост «Ягодин» автомобілем «Фольксваген», перемістив автомобіль з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави переміщення транспортного засобу, одержаного незаконним шляхом документа свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу із зазначеною датою першої реєстрації 17.09.2015 року при дійсній першій даті реєстрації 17.09.2014 року, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.483 МК України.

Правопорушник на розгляд справи в суді не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час та місце розгляду, про що свідчить інформація офіційного сайту Укрпошти. Заяви чи клопотання щодо суті протоколу та процедури його розгляду у суд не надходили.

Представник Волинської митниці під час розгляду протоколу заявив, що вважає доведеною винуватість чоловіка у вчиненні порушення митних правил, просив накласти стягнення в межах санкції ч.1 ст.483 МК України, стягнути витрати митниці і судовий збір.

Визначену під час провадження в справі експертним шляхом вартість автомобіля не оскараржено і не спростовано, а правом на проведення незалежної експертизи чи підтвердження вартості в порядку ст.368 МК України чоловік не скористався.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 МК України, і наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 тисяч гривень з конфіскацією в дохід держави автомобіля «Фольксваген Крафтер» 2014 року випуску, вартістю 300 тисяч гривень.

Також в користь Волинської митниці Держмитслужби потрібно сплатити 48,8 тисячі гривень витрат по справі на зберігання транспортного засобу.

Читайте також: Судили далекобійника, який п'яним спричинив аварію на Любомльщині

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024