стрічка

У Луцьку водії тролейбусів готові вийти на роботу 

15 Травня 2020, 09:00
Водії тролейбусів у Луцьку готові вийти на роботу  1363
Водії тролейбусів у Луцьку готові вийти на роботу 

Водії тролейбусів КП «Луцьке підприємство електротранспорту» готові вийти на роботу та на маршрути міста після відновлення руху громадського транспорту.

У четвер, 14 травня, на підприємстві відбулися збори водіїв тролейбусів та контролерів громадського транспорту. Питання виплати зарплати за березень-квітень та коли тролейбуси вийдуть на маршрути – ось що найбільше цікавило працівників комунального підприємства. Про це повідомив генеральний директор ЛПЕ Володимир Пуц, йдеться на сайті Луцькради. 

Володимир Пуц дав вичерпні відповіді та зазначив, що у зв’язку із запровадженням в Україні карантину, зупинили роботу багатьох підприємств й у нашому місті. Внаслідок цього бюджет Луцька недоотримав чимало коштів від сплати податків і зборів. Натомість, ті фінансові ресурси, що були, в першу чергу, спрямовували на фінансування медичних установ, придбання обладнання та засобів боротьби з коронавірусом.

Згідно рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, з 19 березня зупинили рух громадського транспорту, відповідно й тролейбусів. Тож ЛПЕ не отримує відповідного доходу від перевезення пасажирів.

За словами генерального директора, станом на сьогодні, на підприємстві дійсно є певна заборгованість із виплати заробітної плати за березень. Окремим працівникам кошти виплачені не в повному обсязі. Вирішення цієї проблеми залежить від розгляду та погодження Антимонопольним комітетом України «Програми розвитку міського пасажирського транспорту на 2020-2024 роки». Це дозволить проводити фінансування підприємства з місцевого бюджету. 

Також Володимир Пуц додав, що міська рада має право відшкодовувати кошти на пільгові перевезення лише за фактом їх виконання, тому надходження коштів в якості відшкодування пільгового проїзду від міської ради будуть надходити після запуску тролейбусів.

Читайте також: Готелі – так, хостели – ні: що запрацює з 22 травня

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024