стрічка

Афганець, який їздив п'яний у Любомлі та шарпав поліцейських, уник покарання

15 Травня 2020, 19:42
Афганець, який їздив п'яний у Любомлі та шарпав поліцейських, уник покарання 1687
Афганець, який їздив п'яний у Любомлі та шарпав поліцейських, уник покарання

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлені Любомльським відділом поліції три протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.1222, ч.1 ст.130, ст.185 КУпАП чоловіка, який їздив п'яним за кермом та чинив непокору поліцейським.

Про це йдеться в постанові суду від 27 квітня.

Інспектори Любомльського відділу поліції склали протоколи про те, що чоловік 27 грудня 2019 року о 15:15 по вулиці Вокзальній в місті Любомль керував автомобілем «Рено» в стані алкогольного сп`яніння.

Він же о 15:15 того ж дня по вулиці Поштовій, 1 Травня в Любомлі, керуючи автомобілем не виконав вимогу працівника поліції про зупинку транспортного засобу, що була подана за допомогою увімкнених проблискових маячків синього і червоного кольорів, спеціального звукового сигналу.

Він же за п'ять хвилин, о 15:20 по вулиці Вокзальній вчинив злісну непокору законним вимогам працівників поліції при виконанні ними службових обов`язків: відмовлявся залишатись на місці зупинки транспортного засобу, шарпав працівника поліції за формений одяг, наммагався втекти, виражався в грубій формі.

Ознаки складу передбачених ст.1222, ч.1 ст.130, ст.185 КУпАП правопорушень в діях чоловіка вбачаються з матеріалів справи: протоколів про адміністративні правопорушення, адміністративне затримання, висновку щодо результатів медичного огляду, акту огляду та тимчасового затримання транспортного засобу, письмових пояснень свідків, відеозаписів подій.

Читайте також: Судили далекобійника, який п'яним спричинив аварію на Любомльщині

Події, про які йдеться в протоколі, мали місце 27 грудня 2019 року. Цього ж дня щодо чоловіка склали протоколи про адміністративні правопорушення. Відтак термін для накладення стягнення збігав 27 березня 2020 року.

У суд протоколи надійшли 10 січня 2020 року, до розгляду були призначені на 27 січня 2020. Цього дня порушник подав заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з хворобою. Розгляд справи відклали на 24 лютого.

11 лютого чоловік направив на адресу суду заяву-клопотання, в якій зазначив, що перебував на стаціонарному лікуванні в Любомльській ЦРЛ, в період з 27 січня по 6 лютого. Також у заяві надав письмові пояснення щодо подій, які мали місце 27 грудня, зазначив, що є учасником бойових дій в Республіці Афганістан. Цього дня проводились заходи щодо сорокарічної річниці введення радянських військ в Республіці Афганістан.

Після проведення заходів спільно з іншими учасниками бойових дій випив 100 грамів горілки. Коли підійшли працівники поліції транспортний засіб стояв біля автостанції. Під час спілкування з поліцейськими зазначив, що оскільки вживав спиртне чекає щоб підійшов водій, який має підвезти його додому. В ході спілкування з інспекторами поліції останні заявили, що не поважають його як учасника бойових дій.

Надалі чоловік, бувши в збудженому стані, сів за кермо автомобіля і допустив адміністративні правопорушення. Зазначив, що у вчиненому щиро кається, має на утриманні матір похилого віку, позитивно характеризується.

Читайте також: Водій, на якого в Любомлі склали протокол за п'яне водіння, уник покарання завдяки карантину

Оскільки з 14 лютого направляється в Державний госпіталь для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна» Міністерства охорони здоров`я України, розгляд справи просив відкласти на іншу дату.

Розгляд справи відклали на 16 березня.

12 березня на адресу суду поступила заява чоловіка про відкладення розгляду протоколів у зв`язку із перебуванням на лікуванні та залучення захисника. У заяві зазначив, що йому 21 лютого призначили другу групу інвалідності ветерана війни та у зв`язку з погіршенням стану здоров`я з 10 березня направляється на лікування у Волинський обласний госпіталь ветеранів війни. Розгляд справи відклали на 27 березня.

25 березня до канцелярії суду надійшла заява чоловіка про відкладення розгляду справи, оскільки термін лікування закінчується 27 березня, а у зв`язку із введенням карантину і відсутністю громадського транспорту не має змоги прибути на розгляд.

Розгляд справи відклався на 6 квітня. 3 квітня на адресу суду надійшла заява чоловіка аналогічного змісту попередній. До заяви останній долучив виписку із медичної карти стаціонарного хворого про підтвердження факту перебування на лікуванні у госпіталі. Розгляд протоколів відклали на 27 квітня.

На цю дату особа, що притягується до відповідальності, не з`явилась, хоча судом про дату і місце розгляду повідомлялась.

Суд постановив провадження в справі про адміністративні правопорушення, передбачені ст.1222, ч.1 ст.130, ст.185 КУпАП, щодо чоловіка закрити за збігом терміну для накладення стягнення (три місяці).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024