стрічка

На Рівненщині будуть розвивати медичний туризм

15 Травня 2020, 12:00
1197

Грязі родовища «Вичавка» у Демидівському районі мають цілющу силу. Висновки Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології МОЗ України підтвердили – їх можна використовувати для лікування хвороб опорно-рухового апарату, нервової системи та кровообігу, органів дихання, шкіри.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Використовувати торфові грязі родовища в лікувальних цілях «Вичавки» планує дитячий санаторій «Хрінники». Можливість розвитку такого напрямку оздоровлення обговорили голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та керівник санаторію Олександр Олексюк.

Зокрема, директор розповів, що для переведення закладу із сезонної роботи на повний рік потрібен капітальний ремонт першого поверху спального корпусу. Проектно-кошторисна документація, яка була розроблена два роки тому, передбачає понад 8 млн грн інвестицій.

«Торфові грязі родовища «Вичавка» у Демидівському районі – це туристичний магніт з високим потенціалом, який допоможе розвивати медичний туризм на Рівненщині. Звичайно, це потребує капіталовкладень, тож нині пропрацьоваємо різні варіанти, в тому числі залучення інвестора», - відзначив голова ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, санаторій «Хрінники» розташований на березі річки Стир, на відстані 90 км від міста  Рівне та за 50 км від міста Луцьк. Територія оздоровчого закладу оточена лісом,  має особисту артезіанську свердловину.






 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024