стрічка

Оштрафували багатодітного пенсіонера, який руками ловив рибу на Любешівщині

16 Травня 2020, 17:25
2442

Суддя Любешівського районного суду Віталій Глинянчук розглянув справу, яка надійшла з Управління державного агентства рибного господарства у Волинській області, про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який займався браконьєрством.

Слухання справи відбулось 5 травня. Про це йдеться у постанові суду.

Обвинувачений о 10 годині 4 березня на озері Тучне, що неподалік села Ветли Любешівського району, грубо порушив правила рибальства: з перевищенням добової норми вилову водних живих ресурсів на 1,5 кілограма руками впіймав чотири щуки, чотири окуні, 12 краснопірок, 15 пліток.

Чоловік у суді свою винуватість у скоєнні проступку визнав, у вчиненому розкаявся. Пояснив, що згадану рибу він зловив руками в озері Тучне. При накладенні стягнення просив взяти до уваги, що він є пенсіонером, отримує мінімальну пенсію, є батьком восьми дітей, з яких неповнолітніми є двоє. У зв'язку зі скрутним матеріальним становищем клопотав відстрочити виконання постанови про накладення стягнення.

Суддя постановив визнати чоловіка винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і накласти штраф у розмірі 340 гривень з конфіскацією незаконно добутої риби. Також він заплатить у користь держави 420 гривень судового збору та 3 519 гривень завданих порушенням збитків на спеціальний рахунок Любешівської селищної ради.

Також суддя дозволив відстрочити виконання постанови у частині накладення штрафу та стягнення завданих збитків на шість місяців.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024