стрічка

У мешканки села на Любешівщині повна хата вишивок. ФОТО

03 Травня 2020, 17:00
Ніна Поліщук 3184 Джерело: Занесло в село
Ніна Поліщук

У мешканки Лобни Ніни Поліщук хата як скриня з вишивками – пишуть у групі «Занесло в село».

Кожна річ у цієї господині має свою історію: чи то весільні рушники, чи то мамина вишита хустка, чи рубель «з качєлочком».

«Співали мої діди. Мама співала. Тато не співав. Два брати співають і грають. І ми, дві сестри. А діди два мої колись прийдуть, вип’ють по великому стаканови, поцилуються й спивають тиї пісні всі... І ми якось так позапам’ятовували. Дем’ян Корнилович і Йван Михайлович звалися»,  – розповідає майстриня.

Весь одяг, у якому вона сфотографована, – унікальний, жінка зберігає його ще від своєї мами. Одягає на виступи місцевого гурту «Подруженьки». Вишиті сорочки, хустки, фартухи з рушниками в основному гладдю. Але є й хрестиком. Сорочку носить на свята мамину, пошиту й вишиту ще в 55-му році.

Недавно видання Бізнес.Район, зазначається наприкінці допису, розповіло про волинську студентку, яка створила свій бренд вишитих футболок і продає ці оригінальні речі через соцмережі. Так-от, це – Софія Поліщук і вона – онучка Нінина!) Ще б пак: рости біля такої бабусі, то не на один бренд можна надихнутися.

 

2

2

3

2

2

1

2

2

1

2

2

 

Фото Ірини КАБАНОВОЇ.

Читайте також Лобна: у мережі показали раритетну хустку місцевої вишивальниці

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024