стрічка

Шацький суд постановив тримати під вартою чоловіка, підозрюваного у вбивстві 20-річної давності

25 Квітня 2020, 14:23
Шацький суд задоволив клопотання прокуратури тримати під вартою чоловіка, підозрюваного у вбивстві 20-річної давності 928
Шацький суд задоволив клопотання прокуратури тримати під вартою чоловіка, підозрюваного у вбивстві 20-річної давності

Шацький районний суд задоволив клопотання Ковельської місцевої прокуратури Волинської області про застосування запобіжного заходу у виді тримання від вартою без визначення розміру застави для чоловіка, якого підозрюють у тому, що у липні 1994 року він з корисливих мотивів вчинив убивство з особливою жорстокістю.

Підозрюваний, перебуваючи на території Республіки Польща, за попередньою змовою з двома іншими особами вчинив розбійний напад на громадянина України, йдеться на сайті прокуратури Волині.

 Вони відібрали у потерпілого автомобіль, який згодом продали,  його ж самого вивезли у ліс, де у безлюдному місці прив’язали до дерева й залишили, позбавивши можливості звільнитись. Чоловік помер, страждаючи, від виснаження організму.

Двоє зловмисників ще у 1996 році були засуджені за вчинення цього злочину й уже відбули покарання.

Третій спільник виїхав з України в Ізраїль та перебував у розшуку з 1995 року. За цей час прокуратура неодноразово зверталася до компетентних органів іноземної держави з клопотанням про його видачу (екстрадицію), які, на жаль, не були задоволені.

За кордоном він встиг отримати нове громадянство, одружитися і от через понад два десятки років вирішив навідатися до родичів в Україну, де його  і затримали.

Підозрюваний перебуває під вартою.

Покарання, яке йому загрожує – аж до довічного позбавлення волі.

Читайте також: Поліцейські розслідують сім фактів підпалів сухої трави у Шацькому та Любомльському районах

Судитимуть поляка, з вини якого в аварії загинули двоє жителів Шаччини

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром