стрічка

Не всі медики Рівненщини, які працюють з хворими на коронавірус, отримають доплати

24 Квітня 2020, 08:41
777

Не всі медики Рівненщини, які працюють з хворими на коронавірус, отримають 300% надбавки до зарплати, а лише ті, які надавали допомогу в боротьбі з COVID-19 у березні. 

Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА 23 квітня повідомив начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

Посадовець зазначив, що доплату отримають лише працівники лікарень першої хвилі боротьби з коронавірусом, які були визначені у березні – Сарненської ЦРЛ та Рівненської міської. Кошти на доплату робітникам цих установ виділили з державної субвенції. Понад один мільйон гривень на доплату медикам отримала лікувальна установа в Рівному та 950 тисяч гривень – у Сарнах.

«Щодо інших ланок медицини, найближчим часом очікуємо так звані додаткові пакети, які будуть затверджені Національною службою охорони здоров'я України і дадуть можливість фінансувати як первинну медико-санітарну ланку, екстрену допомогу, зокрема і вторинну та третинну високоспеціалізовану медичну допомогу. Коли матимемо на руках ці документи, додатково поінформуємо, як будуть проводитися нарахування на заробітну плату», – зазначив Вівсянник.

Нагадаємо, готуючись до боротьби з коронавірусом, спочатку планували на Рівненщини розміщувати пацієнтів у двох медичних закладах – Рівненській міській та Сарненській районних лікарнях. Згодом додали ще три госпітальні центри: у Рокитному, Костополі та Дубно.

Читайте також:  Хворів на коронавіус, а лікували астму: на Кореччині перевірять, чи правильний діагноз поставили ченцю

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024