стрічка

Як безпритульних тварин Луцька вносять в єдину електронну базу

20 Квітня 2020, 16:54
Фото ілюстративне 977
Фото ілюстративне

Відомості тварин, яких з вулиць виловлює комунальне підприємство «Ласка», поміщають у єдиний реєстр за допомогою мобільного додатку.

У реєстрі зазначають базові ознаки та додають фото тварин. Це допомагає шукати власників кота чи собаки, або ж чітко знати, куди випускати тварин після відповідних медичних процедур. Як то стерилізація, вакцинація та чіпування. Про це «Суспільному. Волинь» розповіла Оксана Богданюк, виконувачка обов’язків директора КП «Ласка».

Частину тварин, які живуть на території підприємства, виловили ще до того, як їх почали реєструвати у єдиній базі. Тому собаки чекають на нових власників.

Буму на те, щоб тварин розбирали, немає. Попри карантин підприємство працює у звичайному режимі. Є бригади ловців, “Ласка” реагує на повідомлення громадян.

На самій території підприємства є майже 260 собак і 10 котів. У зв’язку із протиепідемічними заходами «День волонтера», коли небайдужі лучани допомагали доглядати тварин, на підприємстві скасований.

Тварини потрапляють у Ласку з вулиці. Окремих знаходять викинутими у лісі чи на смітниках. Їх обов’язково стерилізують, адже це політика підприємства.

На рік підприємству міський бюджет виділив 3 мільйони гривень. Коштів вистачає на заробітну плату, оплату комунальних послуг. Із іншими потребами допомагають благодійники та волонтери.

Читайте також: Каштанам на Рівненській зробили ін'єкції

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024