стрічка

Україна закриває пункти пропуску «Устилуг» та «Угринів» – уряд

16 Квітня 2020, 15:09
Пункт пропуску 1080
Пункт пропуску

Під час засідання уряду 15 квітня стало відомо, що українська влада закриє ще 10 пунктів пропуску на державному кордоні.

Цю інформацію підтвердив Українській правді речник ДПСУ Андрій Демченко.

Очільник МВС Арсен Аваков попросив внести до порядку денного розпорядження про внесення змін до розпорядження Кабінету міністрів від 13 березня 2020 року №288. Це розпорядження про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю пішоходного сполучення.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що «все внесено і фактично закриваємо ще 10 пунктів пропуску на кордоні, щоб мінімізувати сполучення. Наскільки ми знаємо, вже максимально скоротився потік наших громадян».

Очільник МВС уточнив, що це пункти пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією.

Міністри одностайно схвалили тимчасове закриття пунктів пропуску: Устилуг, Смільниця, Грушів, Угринів, Солотвине, Кельменці, Бронниця, Сокиряни, Паланка і Нові Трояни. Це автомобільні пункти пропуску, а подекуди автомобільні й пішохідні пункти пропуску.

Додатково:

У Державній прикордонній службі підтвердили, що в останні дні пасажиропотік щодоби становить 9-10 тисяч осіб. А 13 квітня він був найнижчий за всю історію незалежної України на рівні 9100 осіб.

В рамках посилення карантинних заходів через поширення коронавірусної хвороби уряд ухвалив рішення з  7 квітня скоротити на кордоні кількість пунктів пропуску до 19 (на в'їзд і на виїзд).

В кінці березня прикордонники прогнозували, що на Великдень у країну приїдуть додатково 200 тисяч українців.

Нагадаємо, українська влада поки не планує пом’якшувати коронакарантин, оскільки пік інфікування очікується на великодні свята та поминальну неділю, коли людей буде важко втримати в самоізоляції.

11 березня ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу. В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу .

На засіданні РНБО було ухвалене рішення, що Україна закриває кордон через 48 годин.

Читайте також: Шенген і безвіз в умовах пандемії: як коронавірус змінює правила перетину кордонів

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024