стрічка

Розповіли про стан колишнього настоятеля храму в Іваничівському районі

13 Квітня 2020, 17:29
Митрополит Павло 1201
Митрополит Павло

12 квітня помер 47-річний чоловік, якого з коронавірусом госпіталізували з Києво-Печерської лаври, таким чином – це вже друга смерть від COVID-19 у святині.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації та джерела серед депутатів-меценатів УПЦ МП у коментарі «Українській правді».

За даними КМДА, 13 квітня з Києво-Печерської лаври госпіталізували ще трьох осіб. Таким чином у лікарні загалом перебували 12 осіб з лаври (разом з двома, які померли – ред.).

Інших деталей у пресслужбі не розповіли.

Джерела УП серед депутатів-меценатів УПЦ МП також повідомили, що у намісника лаври Павла діагностували коронавірус.

У Києво-Печерській лаврі повідомили УП, що не володіють інформацією ні про другу смерть, ні про коронавірус у намісника Павла. Чоловік, який підняв слухавку у лаврі, повідомив, що вони читали, що митрополита Павла госпіталізували з легкими симптомами, але з самим намісником не спілкувались, тому підтвердили чи спростувати цю інформацію не можуть.

Пізніше керуючий справами УПЦ МП, митрополит Антоній підтвердив «Українській правді» два випадки смерті серед монахів Києво-Печерської лаври.

Другий монах лаври, який помер, – це ієродиякон Наум

Обом померлим робили тести, утім чи виявили коронавірус, митрополиту невідомо.

«Там зафіксовано, що смерть від пневмонії, а що було причиною цієї пневмонії – я не знаю. В отця Нектарія там цілий пучок хвороб був, він у минулому році дуже був хворий, думали всі, що помре. А тепер робили шунтування серця, десь місяць тому, і це запалення легень було як наслідок тієї операції. Він саме так зліг у лікарню, що там було далі, у мене нема тих документів», – зазначив митрополит Антоній.

Про наявність коронавірусу в намісника храму митрополита Павла Антонію теж невідомо. За його словами, намісника «госпіталізували, бо в нього діабет складний, і щоб було все під контролем».

На запитання, чи відкриватиметься обитель УМЦ МП для прихожан на Великдень митрополит сказав, що подивляться, як ще пройде цей тиждень, і не будуть загадувати.

Джерела УП у столичній владі повідомили, що стан митрополита Павла не важкий. Йому зробили ПЛР-тест, який підтвердив у служителя коронавірус.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром